Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

To PSP πέθανε, ζήτω το NGP!Ένα Playstation 3 που χωρά στην τσέπη ετοιμάζει για τα Χριστούγεννα η Sony. Η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε το NGP (Next Generation Portable), έναν πανίσχυρο διάδοχο στο PSP. Κρατά όμως κλειστά τα χαρτιά της για την τιμή της νέας φορητής παιχνιδομηχανής, δεδομένο μάλλον σημαντικότερο από την υπολογιστική ισχύ στους χαλεπούς καιρούς της κρίσης.

Στην καρδιά του NGP βρίσκεται ένας τετραπύρηνος (!) κύριος επεξεργαστής και ένας επεξεργαστής γραφικών. Έχει μία OLED οθόνη 5 ιντσών, με ανάλυση 960x544, τέσσερις φορές υψηλότερη από εκείνη του PSP.


H παιχνιδομηχανή έχει δύο αναλογικά χειριστήρια (το PSP είχε ένα), τα οποία μοιάζουν περισσότερο με εκείνα που συναντάμε στο χειριστήριο του Playstation. Θεωρητικά, παιχνίδια του Playstation 3 θα μπορούν να "μεταφραστούν" για το NGP, καθώς η Sony υποστηρίζει ότι το νέο σύστημα είναι αρκετά ισχυρό.

Το NGP έχει επίσης αισθητήρες κίνησης και γυροσκόπιο, κάμερες μπρος-πίσω, GPS και ψηφιακή πυξίδα. Το πιο κενοφανές χαρακτηριστικό είναι η μεγάλη επιφάνεια αφής στην πίσω όψη. Αφής είναι και η οθόνη.

Συνδέεται στο διαδίκτυο μέσω των δικτύων Wi-Fi, αλλά και μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας 3G, αρκεί φυσικά να υπάρχει ανάλογο συμβόλαιο με κάποιον πάροχο.

Ο χρόνος που διάλεξε η Sony για τα αποκαλυπτήρια του NGP δεν είναι τόσο "αθώος". Η Nintendo ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά τη νέα γενιά της δικής της φορητής παιχνιδομηχανής, το 3DS. Ατού του συστήματος, μετεξέλιξης του DS, είναι η τρισδιάστατη οθόνη του, η οποία μάλιστα δεν χρειάζεται ειδικά γυαλιά. Το 3DS είναι λιγότερο ισχυρό από το NGP. Και το DS ήταν, όμως, λιγότερο ισχυρό από το PSP, χωρίς αυτό να σταθεί εμπόδιο στην επιτυχιά του.

Αν θα επαναληφθεί ο άθλος του ψηφιακού Δαβίδ κατά του Γολιάθ θα το μάθουμε μέσα στους επόμενους μήνες. 

http://www.on-news.gr/2011/01/to-psp-ngp.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...