Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Τεχνολογία Οθονών Από Φτηνό Πλαστικό


Βύρων Παπαδόπουλος DateΚυρ 30 Ιαν 2011

Μια νέα τεχνολογία οθονών αφής θα μπορούσε να μειώσει δραστικά το κόστος στην κατασκευή οθονών, σύμφωνα με επιστήμονες του Ινστιτούτου Fraunhofer στην Γερμανία.
Οι οθόνες με νανοσωλήνες άνθρακα θα φτιάχνονται από φτηνά υλικά που είναι διαθέσιμα παντού μειώνοντας την οικονομική εξάρτηση από τις σπάνιες γαίες που σήμερα υπάρχουν στις οθόνες αφής.
Οι οθόνες αφής σήμερα περιέχουν ένα λεπτό φύλο ηλεκτροδίου κάτω από την γυάλινη επιφάνεια φτιαγμένο από οξείδιο ιριδίου (ΙΤΟ) αλλά η βιομηχανία ανησυχεί ότι οι προμήθειες ΙΤΟ είναι αναξιόπιστες.
Υπάρχουν πολύ λίγα αποθέματα ιριδίου οπουδήποτε στον κόσμο. Μακροπρόθεσμα οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών συσκευών φοβούνται ότι θα εξαρτώνται από τις τιμές των προμηθευτών, για αυτό το ιρίδιο καλείται “στρατηγικό μέταλλο”.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η τεχνολογία θα μπορούσε να παράγει οθόνες παρόμοιες σε ποιότητα χρησιμοποιώντας υλικά πολύ φτηνότερα, ευρέως διαθέσιμα και κατασκευασμένα από ανακυκλούμενα υλικά.
Το κύριο υλικό είναι νανοσωλήνες άνθρακα και πολυμερή χαμηλού κόστους. Το νέο φύλλο του ηλεκτροδίου αποτελείται από δύο επίπεδα. Το ένα είναι ο φορέας, ένα λεπτό φύλλο φτιαγμένο από το φτηνό PET (polyethylenterephthalate ) από το οποίο φτιάχνονται τα πλαστικά μπουκάλια. Μετά ένα μίγμα από νανοσωλήνες άνθρακα και ηλεκτρικά αγώγιμα πολυμερή εφαρμόζονται στον φορέα σαν διάλυμα και σχηματίζει ένα λεπτό φιλμ όταν στεγνώνει.
Η διαδικασία , κατά τους επιστήμονες, ξεπερνά ένα σημαντικό πρόβλημα με τις πλαστικές οθόνες επειδή τα στοιχεία του άνθρακα ενισχύουν το κατά τα άλλα εύθραυστο πλαστικό.
Η ομάδα στο Fraunhofer αποδέχεται πως η ηλεκτρική αντίσταση στις νέες οθόνες είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από το ITO , αλλά επιμένει πως είναι επαρκής για την λειτουργία αφής των οθονών.
Οι οθόνες αναμένονται να επιδειχθούν στην έκθεση νανο τεχνολογίας στο Τόκυο τον επόμενο μήνα.


http://www.pcpro.co.uk/news/364789/scientists-show-off-cheap-plastic-touchscreen
http://www.dailytech.gr/dailytech-news/2011/1/30/730797121447.html



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...