Ο επόμενος μάρτυρας στη δίκη μπορεί να είναι ένα έντομο;» είχαν τίτλο οι δύο διαλέξεις που έδωσαν στην Αθήνα μια ελληνίδα παρασιτολόγος και ένας βρετανός εντομολόγος, εντυπωσιάζοντας το κοινό τους με τα στοιχεία και τις εικόνες που παρέθεσαν.Εκτός από τις άλλες επιστημονικές ασχολίες τους, όταν τους καλέσει η Αστυνομία και αψηφώντας το ότι συνήθως θα αντικρίσουν φρικτές εικόνες μαζί με αφόρητη δυσοσμία, όταν θα βρεθούν στον τόπο του εγκλήματος δεν διστάζουν να μαζέψουν από εκεί, πολύ προσεκτικά, νύμφες, προνύμφες, τέλεια έντομα, διαφόρων μεγεθών και κατηγοριών, όπως για παράδειγμα δίπτερα (μύγες), λεπιδόπτερα (πεταλούδες) και κολεόπτερα (σκαθάρια) και με τη βοήθειά τους να εξιχνιάσουν τις συνθήκες και την ημερομηνία του φόνου. Μια δουλειά που θα έκανε υπερήφανο ακόμη και τον Σέρλοκ Χολμς…
Πικρό επεισόδιο από τη ζωή των Τσάπλιν
Προς τις οκτώ το βράδυ η μυρωδιά είχε γίνει ανυπόφορη σε κάποιο σημείο του Corsier-sur-Veyvey, μιας από τις πολύ καθώς πρέπει ελβετικές τοποθεσίες, ένα τέταρτο με το αυτοκίνητο από τη Γενεύη, που ανάμεσα στους κατοίκους της συγκαταλέγονταν και αρκετά από τα μέλη της οικογενείας Τσάπλιν. Ηταν μάλιστα ο Μάικλ, ο γιος του αείμνηστου Σαρλό, που ξεκίνησε το βράδυ της 26ης Μαΐου 2001 από το οικογενειακό κτήμα για να φθάσει προς την κοντινή δασωμένη περιοχή και ν’ ανακαλύψει την πηγή της δυσοσμίας. Οπως διηγήθηκε μετά, φθάνοντας εκεί κατακλύστηκε από απερίγραπτη φρίκη. Πρώτα σκόνταψε σε ένα κομμένο γυναικείο κεφάλι και λίγα βήματα πιο πέρα ήρθε φάτσα με το πτώμα ενός άντρα κρεμασμένου από κάποιο κλαδί. Σαν καλός πολίτης ο Μάικλ Τσάπλιν κάλεσε την Αστυνομία…
www.tovima.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...