Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Νέες γερμανικές συστάσεις: «Ελληνες μειώστε τους μισθούς σας»




Μειώστε τους μισθούς, υποδεικνύει στην Ελλάδα ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Γιεργκ Άσμουσεν, θεωρώντας απαραίτητη μια μορφή εσωτερικής υποτίμησης, αρχής γενομένης με αλλαγές στην μισθολογική πολιτική.


Οι μισθοί στην Ελλάδα πρέπει να μειωθούν για να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε ο Υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Γιεργκ Άσμουσεν, μιλώντας χθες βράδυ σε συνέδριο του πρακτορείου Bloomberg για το δημόσιο χρέος της Ευρώπης στη Νέα Υόρκη.
Ο Γερμανός αξιωματούχος υποστήριξε ότι η Ελλάδα «σπατάλησε» την ανταγωνιστικότητά της τα τελευταία 10-15 χρόνια, «αφού έχασε το μονοπώλιό της ως το πιο προκεχωρημένο φυλάκιο της ΕΕ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
«Η μοναδική ευτυχής συγκυρία που είχε η Ελλάδα στο παρελθόν δεν υπάρχει πλέον και τώρα πρέπει να ορίσει ξανά τι πρέπει να κάνει για να έχει ανάπτυξη, επειδή μόνο με τη δημοσιονομική λιτότητα δεν μπορεί να βγει από την κατάσταση που είναι», είπε ο Γερμανός Υφυπουργός, προσθέτοντας ότι «εκ των πραγμάτων χρειάζεται ένα είδος εσωτερικής υποτίμησης, αρχίζοντας με την πολιτική μισθών».
Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η Ελλάδα, ο Άσμουσεν είπε: «Το ελληνικό πρόγραμμα είναι πολύ προσεκτικά σχεδιασμένο σε δύο πυλώνες, πρώτον στην αποκατάσταση της δημοσιονομικής τάξης και δεύτερον, πράγμα πολύ πιο δύσκολο, στον ανακαθορισμό των προτάσεων για το τι μπορεί να πουλήσει η Ελλάδα».
Συνεχίζοντας, ο Άσμουσεν είπε ότι «η Ελλάδα μπορεί να απελευθερώσει τις αγορές και τα δίκτυα της και να ιδιωτικοποιήσει μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις», προσθέτοντας ότι «πρέπει να προσέξει το κόστος εργασίας, κάτι που είναι δύσκολο σε μία νομισματική ένωση, αλλά όχι αδύνατο».
Πηγη : ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...