Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Η Google για τα torrents: Ξορκισμένα να 'ναι



«Να πας να το βρεις μόνος σου, από μένα βοήθεια δεν θα έχεις». Αν είχαν λίγο χιούμορ στην Google, θα εμφάνιζαν μια τέτοια φράση κάθε φορά που κάποιος επιχειρούσε να βρει πληροφορίες για τα συστήματα διαμοιρασμού αρχείων (γνωστά στη διαδικτυακή κοινότητα ως torrents).

Τι συνέβη; Εάν πάτε στη γνωστή διεύθυνση www.google.com και πληκτρολογήσετε κάτι στο πεδίο αναζήτησης, η υπηρεσία θα σας προτείνει μια σειρά λέξεων για να γλιτώσετε μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ετσι, αν για παράδειγμα πληκτρολογήσετε «ελλ», το google θα σας προτείνει έτοιμους συνδυασμούς και λέξεις-κλειδιά, όπως «ελληνικά», «ελληνικό λεξικό», «Ελλάδα» κ.τ.λ.


Αυτή η λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης δεν λειτουργεί πια για μερικές κακές λέξεις, όπως torrents, bittorrent, καθώς, όπως φαίνεται, η Google θεωρεί πως οι υπηρεσίες διαμοιρασμού αρχείων είναι το ίδιο επικίνδυνες, όπως είναι, για παράδειγμα, οι παιδόφιλοι ή η ηρωίνη.

Φυσικά αν κάποιος θέλει να ψάξει κάτι για τα συγκεκριμένα θέματα, μπορεί να το κάνει μέσω της υπηρεσίας αναζήτησης της Google, απλώς η τελευταία δεν θα βοηθάει πια ούτε στον ελάχιστο βαθμό.

Δεν το λες ακριβώς λογοκρισία όλο αυτό, το λες όμως «κάτι σαν λογοκρισία», αν και από την άλλη πλευρά η Google εταιρεία είναι και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει με τις online υπηρεσίες της. Θα μπορούμε να μιλάμε για λογοκρισία, αν συγκεκριμένες αναζητήσεις δεν θα επιστρέφουν καθόλου αποτελέσματα, αλλά αυτό δεν έχει γίνει ακόμα.

Από την άλλη πλευρά, είναι ξεκάθαρο πως η Google κάνει το χατίρι των δισκογραφικών και των κινηματογραφικών εταιρειών, οι οποίες δεν θέλουν να βλέπουν την παραμικρή διευκόλυνση προς όλους όσοι διακινούν μουσική και ταινίες μέσω του Internet. 

http://www.on-news.gr/2011/01/google-torrents.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...