Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

Μην καθαρίζετε τα φρούτα, απλά πλύνετέ τα…


troktiko   frouta1 425x288 300x203 Μην καθαρίζετε τα φρούτα, απλά πλύνετέ τα...Πολλά από τα θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στα φρούτα και τα λαχανικά, βρίσκονται στις φλούδες και τον φλοιό τους κι αυτά συνήθως καταλήγουν στα σκουπίδια μας. Αυτό συμβαίνει γιατί ο φλοιός είναι αυτός που είναι συνεχώς εκτεθειμένος στον ήλιο και έρχεται σε επαφή με την υπεριώδη ακτινοβολία καθώς αυτά ωριμάζουν…Τα φλούδια φρούτων όπως είναι το μήλο, το αχλάδι, το ροδάκινο, το βερίκοκο κ.ά δίνουν στον οργανισμό πολλές βιταμίνες, αυξάνουν τα αποθέματα ενέργειας και συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου, γι’ αυτό καλό είναι να τα πλένουμε σχολαστικά, όχι όμως να τα καθαρίζουμε.
Aν το φλούδι είναι κάτι που θεωρείτε ότι σας στερεί γεύση, κόψτε τα φρούτα ακαθάριστα σε κομμάτια, χτυπήστε τα στο μπλέντερ και θα έχετε έναν πολύ νόστιμο και πηχτό χυμό γεμάτο βιταμίνες .Μην τα βάζετε στον αποχυμωτή, γιατί και πάλι οι φλούδες θα πάνε χαμένες.
Αν έχετε λόγο να ανησυχείτε ότι η φλούδα των φρούτων που έχετε στο ψυγείο σας είναι ποτισμένη με φυτοφάρμακα, τότε θα πρέπει να τα καθαρίσετε και μάλιστα σε βάθος, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να απαλλαγείτε από αυτά. Καλό είναι και να προτιμάτε φρούτα που προέρχονται από βιολογική καλλιέργεια.
http://www.newsbomb.gr/ygeia/story/mhn-katharizete-ta-froyta-apla-plynete-ta

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...