Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Δεν υπάρχει σχέση μεταξύ συνδρόμου Άσπεργκερ και βίαιης συμπεριφοράς

 
Τι αναφέρουν ειδικοί, για το σύνδρομο Άσπεργκερ, την ελαφριά μορφή αυτισμού από την οποία ειπώθηκε ότι έπασχε ο Adam Lanza, κατά πόσο σχετίζεται με την εκδήλωση βίας
 
Τη σύνδεση μεταξύ συνδρόμου Άσπεργκερ και βίαιης συμπεριφοράς εξετάζουν και αναλύουν ψυχολόγοι, σε μία προσπάθεια να ερμηνεύσουν το φονικό ξέσπασμα του 20χρονου Adam Lanza, που σκότωσε 26 ανθρώπους στο δημοτικό σχολείο Newtown στο Κονέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών.
Όπως αναφέρθηκε από πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Lanza έπασχε από το σύνδρομο του Άσπεργκερ, μια ελαφρά μορφή αυτισμού, ωστόσο οι ψυχολόγοι διαβεβαιώνουν πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ασθένεια δημιουργεί τάση για τόσο βίαιες συμπεριφορές.
Το Άσπεργκερ είναι μια αναπτυξιακή διαταραχή εντός του φάσματος του αυτισμού, θεωρείται όμως πιο ήπια σε σχέση με άλλες μορφές αυτισμού. Η πάθηση χαρακτηρίζεται από δυσκολίες στις κοινωνικές σχέσεις και την επικοινωνία, επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές και άλλες εμμονές.
Σε αντίθεση με άλλες μορφές αυτισμού, συνήθως δεν περιλαμβάνει καθυστέρηση της νοητικής ανάπτυξης.
«Δεν υπάρχει σαφής σχέση ανάμεσα στο σύνδρομο Άσπεργκερ και τη βίαιη συμπεριφορά», δήλωσε η Ελίζαμπεθ Λόζσον, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες.
Τα χαρακτηριστικά αυτά βρίσκονται σε συμφωνία με τις ιδιαιτερότητες του Άσπεργκερ, είπε ο ψυχολόγος Έρικ Μπάτλερ, ειδικός στον αυτισμό στο παιδιατρικό νοσοκομείο Νationwide Children’s Hospital στο Κολόμπους του Οχάιο.

http://www.trelokouneli.gr/den-uparchei-schesh-metaxu-sundromou-aspergker-kai-biaihs-sumperiforas/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...