Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΕΣΕΕ: Την Κυριακή τα καταστήματα θα είναι ανοικτά

 ΕΣΕΕ: Την Κυριακή τα καταστήματα θα είναι ανοικτά
«Κανένας από εμάς δεν μπορεί να απαγορεύσει στους εργαζόμενους το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην απεργία. Ωστόσο, είναι πραγματικά κρίμα να εντείνεται τελικά η ανισορροπία στην αγορά μέσα σε ημέρες γιορτών, και μάλιστα μέσα σε περιβάλλον ύφεσης και οικονομικής δυσπραγίας, που όλοι θέλουμε να δουλέψουμε» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου) με αφορμή την 24ωρη που αποφάσισε για την Κυριακή η διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.
Η ΕΣΕΕ σημειώνει ότι «η πρόσφατα αναγγελθείσα απεργία των ιδιωτικών υπαλλήλων και των εμποροϋπαλλήλων την 30η Δεκεμβρίου έρχεται ως απότοκο των πρόχειρων και αποσπασματικών ενεργειών του Υπουργείου Ανάπτυξης, αναφορικά με το γενικότερο θέμα των Κυριακών που ενδιαφέρει ζωτικά το σύνολο του εμπορικού κόσμου της χώρας» και κάνει λόγο για «προσωρινή ρύθμιση, χωρίς συνεννόηση και προηγούμενη διαβούλευση με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και είχε προειδοποιήσει για τα διαλυτικά φαινόμενα που θα είχε μία τέτοια ενέργεια στη λειτουργία της αγοράς τις ημέρες αυτές».
Όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ στην ανακοίνωσή της «ακόμα και τώρα καλεί το Υπουργείο να εγκαταλείψει αυτή την τακτική και να ξεκινήσει έναν ειλικρινή και εξαντλητικό διάλογο για το συνολικό πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς, όπου θα εντάσσεται και το θέμα των Κυριακών».
Τέλος, επισημαίνει ότι την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, προπαραμονή Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με τις αποφάσεις των περισσότερων Εμπορικών Συλλόγων τα καταστήματα θα είναι ανοικτά και παρακαλεί «τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν να συμβάλουν, ώστε να μη δημιουργηθεί ένα κλίμα απαξίωσης των εμπορικών δρόμων της αγοράς».
Πηγή: skai.gr
 http://troktiko.eu/2012/12/esee-thn-kuriaki-ta-katastimata-tha-einai-anoikta/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...