Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Τα ψηλά τακούνια χαρίζουν ελκυστικότητα

 Τα ψηλά τακούνια χαρίζουν ελκυστικότητα
Μελέτη επιβεβαιώνει ότι αλλάζουν τον τρόπο κίνησης και βάδισης προσφέροντας θηλυκότητα
Μπορεί τα ψηλά τακούνια να είναι κουραστικά, ωστόσο μια νέα μελέτη απενοχοποιεί τις εκατομμύρια γυναίκες που θα τα φορέσουν απόψε στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς: σύμφωνα με τα αποτελέσματά της κάνουν τις γυναίκες πράγματι πιο ελκυστικές
Λονδίνο 
Δεν ονομάζονται γόβες – στιλέτο χωρίς λόγο: πράγματι τα ψηλά τακούνια είναι άβολα και κάποιες φορές, όπως έχουν δείξει μελέτες, ακόμη και επικίνδυνα για τον σκελετό. Ωστόσο οι εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως που απόψε στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς θα «στριμώξουν» τα πόδια τους σε δεκάποντες (αν όχι πιο ψηλές) γόβες μπορούν τουλάχιστον για μια ημέρα να αντέξουν το βασανιστήριο των ψηλών παπουτσιών έχοντας την επιστημονική επιβεβαίωση ότι τα τακούνια τους τις κάνουν πράγματι να δείχνουν όμορφες.
Αλλαγή του τρόπου κίνησης
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ αναφέρουν ότι τα ψηλά τακούνια αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίον κινείται ολόκληρο το σώμα – συμπεριλαμβανομένων των γοφών, των γονάτων, των πελμάτων, της λεκάνης ακόμη και των ώμων. Για την ακρίβεια τα τακούνια χαρίζουν πράγματι θηλυκότητα, όπως είδαν οι επιστήμονες μετά από μελέτη τους που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Εvolution and Human Behavior».
Προκειμένου να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους, διεξήγαγαν το ακόλουθο πείραμα: ζήτησαν από γυναίκες να περπατήσουν φορώντας είτε διαφορετικά ζευγάρια παπουτσιών με τακούνι ύψους έξι εκατοστών είτε διαφορετικά ζευγάρια ίσιων παπουτσιών (συνολικά όλες οι γυναίκες φόρεσαν τα ίδια ακριβώς ζεύγη παπουτσιών). Ενώ οι εθελόντριες περπατούσαν καταγράφονταν σε βίντεο διάρκειας τεσσάρων λεπτών.
Στη συνέχεια οι επιστήμονες ζήτησαν από άνδρες και γυναίκες να κρίνουν το πόσο ελκυστικές ήταν οι γυναίκες που έβλεπαν στα βίντεο. Μάλιστα προκειμένου να μην υπεισέρχονται άλλοι παράγοντες οι οποίοι θα μπορούσαν να επηρεάσουν τους «κριτές» – όπως το ντύσιμο, το σώμα ή το πρόσωπο των γυναικών – οι ειδικοί ακολούθησαν μια διαδικασία κατά την οποία τοποθέτησαν φωτεινούς «δείκτες» σε σημεία – «κλειδιά» του σώματος των εθελοντριών. Με τον τρόπο αυτό οι «κριτές» έβλεπαν μόνο τα μοτίβα αυτών των φωτεινών δεικτών ενώ οι γυναίκες περπατούσαν.
Πιο ελκυστικές επάνω σε τακούνια
Όπως προέκυψε από το συγκεκριμένο πείραμα όλοι οι «κριτές» χαρακτήρισαν ως πιο ελκυστικές τις γυναίκες που περπατούσαν επάνω σε τακούνια – είναι μάλιστα αξιοσημείωτο ότι οι θηλυκοί «κριτές» βρήκαν πιο ελκυστικές τις γυναίκες με τακούνια σε σύγκριση με τους άνδρες.
Σε ένα δεύτερο πείραμα ζητήθηκε από τους «κριτές» να δηλώσουν εάν τα «φωτεινά σημεία» που έβλεπαν στα βίντεο να… περπατούν αφορούσαν άνδρες ή γυναίκες. Σύμφωνα με τις απαντήσεις, όταν οι εθελόντριες του πειράματος φορούσαν ίσια παπούτσια, τότε οι «κριτές» είχαν διπλάσιες πιθανότητες να αναφέρουν ότι στο βίντεο περπατούσε άνδρας.
Αλλαγή του τρόπου βάδισης
Οι επιστήμονες ανέλυσαν επίσης τον τρόπο βάδισης των γυναικών ενόσω εκείνες φορούσαν τακούνια. Είδαν ότι οι γυναίκες περπατούσαν πιο γρήγορα – έκαναν 110 βήματα το λεπτό αντί για 106 με τα ίσια παπούτσια – ωστόσο ο διασκελισμός τους ήταν πιο μικρός: από 1,24 μέτρα με ίσια παπούτσια σε 1,20 μέτρα με τακούνια.
Με βάση τα αποτελέσματα των πειραμάτων οι ερευνητές αναφέρουν ότι «οι γυναίκες περπατούσαν πιο θηλυκά επάνω στα τακούνια. Τα νέα ευρήματα ενισχύουν την άποψη ότι τα τακούνια κάνουν τις γυναίκες να φαίνονται πιο ελκυστικές». Προσθέτουν μάλιστα ότι η ελκυστικότητα που… κουβαλούν μαζί τους τα ψηλά παπούτσια αποτελεί και το μυστικό της αντοχής τους στον χρόνο: «Οι μόδες έρχονται και παρέρχονται – είναι από τη φύση τους εφήμερες – ωστόσο η διάρκεια στον χρόνο που δείχνουν τα ψηλά τακούνια αφορά ακριβώς το ότι αυτά δίνουν έμφαση σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του φύλου καθώς το ανθρώπινο σώμα κινείται».
 
http://troktiko.eu/2012/12/ta-pshla-takounia-charizoun-elkustikothta/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...