Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Νέος ομαδικός βιασμός γυναίκας στην Ινδία

 
Νέο περιστατικό ομαδικού βιασμού στην Ινδία. ενώ η χώρα δεν έχει ηρεμήσει από τις άγριες ταραχές μερικές μέρες νωρίτερα, με αφορμή άλλον ομαδικό βιασμό γυναίκας
 
Δέκα άνδρες έχουν συλληφθεί ως οι βασικοί ύποπτοι για ομαδικό βιασμό γυναίκας στην Ινδία. Ο βιασμός έλαβε χώρα την νύχτα των Χριστουγέννων.
Την πληροφορίες έκανε γνωστή στον Τύπο και συγκεκριμένα στο Γαλλικό Πρακτορείο κυβερνητικός αξιωματούχος.
Εν τω μεταξύ, η ινδική κυβέρνηση έδωσε την Τετάρτη εντολή για την έναρξη ειδικής έρευνας για τον ομαδικό βιασμό και τον ξυλοδαρμό στις 16 Δεκεμβρίου της 23χρονης φοιτήτριας, ένα έγκλημα που συγκλονίζει τη χώρα και πυροδότησε μεγάλο κύμα διαδηλώσεων.
Ο συνταξιούχος δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Νέου Δελχί, Ούσα Μέχρα, δέχθηκε να ηγηθεί μιας επιτροπής έρευνας, η οποία θα αναλάβει να εντοπίσει ενδεχόμενες παραλείψεις από την πλευρά της αστυνομίας, άλλων υπηρεσιών, ή ατόμων και να αποδώσει ευθύνες για οποιαδήποτε αμέλεια μπορεί να οδήγησε στο περιστατικό, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Παράλληλα η επιτροπή θα προτείνει μέτρα για τη βελτίωση της ασφάλειας των γυναικών στην πρωτεύουσα και τα προάστιά της, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών και εκπρόσωπος της κυβέρνησης Π. Σινταμπαράμ.
Ήταν τέτοιο δε το κύμα οργής για τον ομαδικό βιασμό της φοιτήτριας ώστε να ξεκινήσουν πολύ βίαιες διαδηλώσεις το Σαββατοκύριακο στο Νέο Δελχί, κατά τις οποίες έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός και τραυματίστηκαν 130 άνθρωποι.
Για την αποφυγή νέων βίαιων επεισοδίων, οι δυνάμεις της τάξης έχουν αποκλείσει πολλούς κεντρικούς δρόμους στο κέντρο της πόλης.
Να σημειωθεί πως οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν και κατηγορούν την αστυνομία και τις αρχές ότι δεν λαμβάνουν αρκετά σοβαρά υπόψη τους τις μηνύσεις που γίνονται για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις.
Τουλάχιστον 661 βιασμοί έχουν αναφερθεί στο Νέο Δελχί από τον Ιανουάριο, ενώ τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι σχεδόν το 90% από τα 256.329 βίαια εγκλήματα που καταγράφηκαν το 2011 στην Ινδία είχαν θύματα μία ή περισσότερες γυναίκες.

http://www.trelokouneli.gr/neos-omadikos-biasmos-gunaikas-sthn-india/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...