• Συλλεκτικά Κέρματα

  • Koula News

  • Pixwords Λύσεις

  • 250+ Flash Games

  • PixWords Scenes Λύσεις

  • 12 Ελληνικά Torrent Sites 2016

  • Γεωπονικά Θέματα!

  • PicWords Λύσεις

  • ΛεξοΜανία Λύσεις

  • Slice Words Λύσεις

  • Me1matia Channel

  • Apache OpenOffice 4.1.7

Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Αύριο Παρασκευή, ώρα 13:13 θα έρθει το τέλος του κόσμου;

Όλη αυτή η ιστορία, που έχει αναπτυχθεί γύρω από την 21-12-2012 έχει αρχίσει να φοβίζει τους ανθρώπους και οφείλεται στο βιβλίο και στα κείμενα στο διαδίκτυο, τους δίσκους CD από τον κ. Τζένκινς (John Major Jenkins) που ισχυρίζεται μαζί με άλλους, ότι σύμφωνα με το ημερολόγιο των… Μάγιας (Long Count), αυτήν την ημερομηνία ο ήλιος θα βρίσκεται στο κέντρο του γαλαξία μας και όλοι οι πλανήτες θα είναι σε συζυγία στον ουρανό. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, ισχυρίζεται, μεγάλα φαινόμενα στον ουρανό και στη γη με αποτέλεσμα την καταστροφή του κόσμου, το τέλος του κόσμου, The End of the World. Το 1950 έκλεισε ένας κύκλος και άρχισε ο Μεγάλος Κύκλος, που τελειώνει τον Δεκέμβριο του 2012. Τότε αρχίζει ένας νέος κύκλος για το σύμπαν. Σύμφωνα με αυτά για την Ελλάδα είναι η μεσημβρινή ώρα 13 και 13, εφόσον με universal tιme η ώρα είναι 11 και 13 πρώτα λεπτά.
Ωστόσο κανείς δεν είπε γιατί αρχίζει η δημιουργία στις 11 Αυγούστου του έτους 3114 BCE για το Γρηγοριανό και 6 Σεπτεμβρίου του έτους 3114 BCE για το Ιουλιανό ημερολόγιο.
Η μέθοδος υπολογισμού είναι σωστή, όχι όμως ως ημερόλιο συμβάντων.
Στις 20-12-2012 τελειώνει το 13ο Μπακτούμ και στις 21-12-2012 αρχίζει το 14ο. Και λοιπόν; Από που προκύπτει η συντέλεια του Κόσμου εφόσον είναι αρχή νέας περιόδου και δεδομένης της συνέχειας του ημερολογίου κάπου στο 2200 μΧ;
Το συγκεκριμένο ημερολόγιο, δεν έχει απαντηθεί, που βρίσκεται τώρα, διότι καμία έρευνα δεν το έχει βρει. Τον 16ο αιώνα οι Ισπανοί κατακτητές κατέστρεψαν σχεδόν όλα τα ντοκουμέντα. Επιπλέον, την συγκεκριμένη ημερομηνία αστρονομικώς δεν υπάρχει κανένα περίεργο φαινόμενο στον ουρανό, αν και οι συζυγίες είναι συνηθισμένο φαινόμενο ακόμα κι αν ήταν έτσι. Υπάρχουν συζυγίες σε ζευγάρια πλανητών και σε τριάδα το 2012 αλλά όλων των πλανητών δεν έχουμε αυτήν την ημερομηνία.
Ο πίνακας δείχνει την θέση σε μοίρες και την απόσταση.
Οι Μάγια με κανένα τρόπο δεν θα μπορούσαν να γνωρίζουν με ακρίβεια ένα τέτοιο γεγονός δεδομένου, ότι ο υπολογισμός της μεταβολής της τροχιάς του ήλιου, σε πλήρη κύκλο στον γαλαξία μετά από 26.000 χρόνια ή 25.796 ή 25.800 ή 25.920 με αναφορά τα άστρα και συγκεκριμένα να επιστρέψει ο ήλιος στις 21 Μαρτίου, στην εαρινή ισημερία στον Κριό, λόγω μετάπτωσης του άξονα της γης προς το επίπεδο της εκλειπτικής, όπου κλείνει ο κύκλος, δεν θα μπορούσε να γίνει εύκολα από τους Μάγια. Ωστόσο, σύμφωνα με το αστρονομικό πρόγραμμα στον ουρανό την ημερομηνία αυτή, ο ήλιος ήταν κοντά στο κέντρο του γαλαξία με τον Πλούτωνα πολύ κοντά του και τέσσερις πλανήτες να είναι σχεδόν ευθυγραμμισμένοι και από αυτήν την άποψη δικαιώνεται ο ισχυρισμός αυτός του ημερολογίου των Μάγια, αν υπάρχει και δεν προκύπτει από σύγχρονες μελέτες, το πιθανότερο, που αποδίδονται στους Μάγια.
Σε κάθε περίπτωση η ώρα 0.0.0.0.0 δεν είναι το 2012 και καμία ανησυχία δεν μπορεί να υπάρχει ακόμα και αν όλοι πλανήτες ήταν σε συζυγία.
Ας σκεφτούμε τι έγινε το έτος 1000, όταν οι άνθρωποι στην Ευρώπη υπέφεραν από αρρώστιες και απέραντη φτώχεια, η χειρότερη περίοδος ιστορικά της Ευρώπης, όπου η χιλιαστική θεωρία είχε τρομάξει τους ανθρώπους.
Την βραδιά του 999 31 Δεκεμβρίου όλοι οι άνθρωποι είχαν βγει έξω από τα σπίτια τους να περιμένουν το τέλος του κόσμου. Δεν έγινε τίποτα.
Μόνο οι έμποροι του φόβου και της ανασφάλειας, προφανώς, κερδίζουν από τέτοιες υποθέσεις, καθώς βρίσκουν έδαφος στην άγνοια των ανθρώπων. Υπάρχουν, ωστόσο, και οι άνθρωποι με ψυχική προδιάθεση να βλέπουν πάντα καταστροφές και να απειλούν μονίμως την ανθρωπότητα.
Περί ευθυγράμμισης πλανητών ο λόγος
Οι ευθυγραμμίσεις πολλών πλανητών είναι σπάνιες και όλων των πλανητών εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο. Μπορεί να συμβεί κάθε 2.260 εκατομμύριαχρόνια (αυτός είναι ο αριθμός κοινό πολλαπλάσιο των περιόδων των πλανητών) αλλά μια πραγματική ευθυγράμμιση όλων των πλανητών μπορεί να συμβεί σε 86 εκατομμύρια, τρισεκατομμύρια, τρισεκατομμύρια, τρισεκατομμύρια χρόνια. Δηλαδή, 86 και 45 μηδενικά, που ξεπερνάει την ηλικία του Ηλιακού συστήματος και του σύμπαντος, δηλαδή, ποτέ δεν μπορεί να γίνει πραγματική ευθυγράμμιση όλων των πλανητών.
madata.gr
 http://www.trelokouneli.gr/avrio-paraskevi-ora-1313-tha-erthi-to-telos-tou-kosmou/
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...