Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Το αλκοόλ οξύνει το μυαλό


Απροσδόκητα ήταν τα αποτελέσματα μιας μελέτης στην οποία ειδικοί προσπάθησαν να διαπιστώσουν τη νοητική κατάσταση ανδρών μετά την κατανάλωση αλκοόλ. Όπως είδαν, το αλκοόλ οξύνει τον νου αφού όσοι άνδρες είχαν πιει ποσότητα αντίστοιχη με περίπου ένα λίτρο μπίρα τα κατάφερναν πολύ καλύτερα σε τεστ νοημοσύνης από εκείνους που δεν είχαν καταναλώσει καθόλου αλκοόλ…
Το «αλκοολούχο» πείραμα
Ψυχολόγοι του Πανεπιστημίου του Ιλινόι έκαναν τεστ νοημοσύνης σε 40 άνδρες οι μισοί εκ των οποίων είχαν καταναλώσει προηγουμένως ποσότητα αλκοόλ αντίστοιχη με 900 ml μπίρας ενώ οι υπόλοιποι δεν είχαν πιει καθόλου αλκοόλ.
Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι εθελοντές που είχαν καταναλώσει αλκοόλ τα κατάφερναν πολύ καλύτερα δίνοντας περισσότερες σωστές απαντήσεις και μάλιστα σε πιο γρήγορο χρόνο από εκείνους που δεν είχαν πιει. Συγκεκριμένα, όσοι είχαν καταναλώσει αλκοόλ απάντησαν σωστά σε σχεδόν διπλάσιες ερωτήσεις και γρίφους από τους άλλους και μάλιστα έδωσαν τις απαντήσεις τους 3,5 δευτερόλεπτα ταχύτερα κατά μέσο όρο από αυτούς που δεν είχαν πιει αλκοόλ (σε 12 δευτερόλεπτα έναντι 15.5 δευτερολέπτων).
Σύμφωνα με τους ερευνητές το φαινομενικά παράδοξο αποτέλεσμα της μελέτης έχει εξήγηση. «Είναι η πρώτη φορά που διερευνάται η πιθανή επίπτωση του αλκοόλ στη δημιουργική επίλυση προβλημάτων. Μελετήσαμε τι συμβαίνει όταν κάποιος κάνει κάνει μέτρια, όχι μεγάλη, κατανάλωση αλκοόλ. Αυτό που φαίνεται ότι συμβαίνει είναι πως αν θέσεις ένα πρόβλημα σε κάποιον που είναι σε απόλυτα νηφάλια κατάσταση αυτός συγκεντρώνεται πάνω στην επίλυση του με αποτέλεσμα να περιορίζεται η οπτική του και να μην αφήνει περιθώριο στο μυαλό του να λειτουργήσει πιο δημιουργικά και καινοτόμα. Αντίθετα η κατανάλωση λελογισμένων ποσοτήτων αλκοόλ μοιάζει να ‘ανοίγει’ τη σκέψη και να την κάνει πιο δημιουργική» αναφέρει η Τζένιφερ Γουίλει, επικεφαλής των ερευνητών. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Consciouness and Cognition».
ΤΟ ΒΗΜΑ
http://on-news.gr/2012/04/20/to-alkool-oxini-to-mialo/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...