Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Δεν σχηματίζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση – Οκτώ κόμματα στη Βουλή

 Δεν σχηματίζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση – Οκτώ κόμματα στη Βουλή
Σκηνικό πολιτικής ρευστότητας καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της GPO, που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Ανατροπή» του MEGA, αφού τα δύο μεγάλα κόμματα συγκεντρώνουν και τα δύο μαζί 32,4%.
Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 18,2% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 14,2%, ενώ υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων, καθώς διαμορφώνεται στο 19,2%.
Από τα υπόλοιπα κόμματα, 8% συγκεντρώνει το ΚΚΕ, 7% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, 6,2% ο ΣΥΡΙΖΑ, 5,9% η Δημοκρατική Αριστερά, 4% ο ΛΑΟΣ, ενώ 3,1% συγκεντρώνει η Χρυσή Αυγή, 2,5% η Δημοκρατική Συμμαχία και 1,5% οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Στην ερώτηση «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;», μπροστά βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με 24,2%, ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει το 23,8%. Το 50,4% απάντησε ότι δεν θεωρεί καταλληλότερο κανέναν από τους δύο.
Στην ερώτηση «πόσο σας ενδιαφέρουν οι βουλευτικές εκλογές;», το 53,2% απάντησε Πολύ/Αρκετά, το 46,4% καθόλου και το 0,4% Δεν ξέρω, δεν απαντώ.
Στην ερώτηση «θα πάτε να ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές;», το 84,9% απάντησε Σίγουρα/Μάλλον Ναι, το 13% Σίγουρα/Μάλλον όχι και το 2,1% Δεν ξέρω, Δεν απαντώ.
Στην ερώτηση «με τι κριτήριο θα ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές», το 29,5% απάντησε «για να ενισχύσω το κόμμα που έχει την καλύτερη πρόταση για το αύριο», το 41,9% για να τιμωρήσει όποιον έχει ευθύνη, το 21,7% για να συμβάλει ώστε να υπάρξει σταθερή κυβέρνηση μετά τις εκλογές, ενώ το 6,9% απάντησε Δεν ξέρω, Δεν απαντώ».
Στην ερώτηση με βάση ποιο κυρίως πρόβλημα θα αποφασίσετε τι θα ψηφίσετε, το 67,6% απαντά την οικονομία, το 43,6% την ανεργία και το 18,2% τη διαφθορά, ενώ ψηλά βρίσκεται και η εγκληματικότητα.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 ατόμων.
ΠΗΓΗ: 24h.gr
http://troktiko.eu/2012/04/den-schhmatizetai-autodunamh-kubernhsh-okto-kommata-sth-bouli/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...