Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

«Αν η Ελλάδα περιόριζε τις αμυντικές δαπάνες θα γλίτωνε περίπου 150 δισ. ευρώ»

 «Αν η Ελλάδα περιόριζε τις αμυντικές δαπάνες θα γλίτωνε περίπου 150 δισ. ευρώ»
 
Το ρόλο που έχουν παίξει στην αύξηση του υπέρογκου ελληνικού δημόσιου χρέους οι αγορές οπλικών συστημάτων από τη Γερμανία και τη Γαλλία εξετάζει η βρετανική εφημερίδα Guardian. Όπως υποστηρίζει, μεταφέροντας εκτιμήσεις Ελλήνων πολιτικών και ειδικών, η στάση της Γαλλίας και της Γερμανία είναι «υποκριτική».
Η εφημερίδα παραθέτει στοιχεία που δίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος υποστηρίζει ότι σχεδόν το 15% των εξαγωγών οπλικών συστημάτων της Γερμανίας καταλήγει στην Ελλάδα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις γαλλικές εξαγωγές όπλων βρίσκεται στο 10%.
Η εφημερίδα αναφέρεται στη συμφωνία για τα γερμανικά υποβρύχια και στην αφιέρωση του 4% του ελληνικού ΑΕΠ για την άμυνα έναντι μέσου όρου 2% στην ευρωζώνη, ενώ ως αιτία θεωρεί την τουρκική απειλή.
Το δημοσίευμα προσθέτει επίσης ότι υπάρχουν φήμες ότι η διεθνής βοήθεια προς την Ελλάδα είχε ως όρο την εκπλήρωση συμφωνιών εκ μέρος της Αθήνας για την αγορά όπλων από τη Γερμανία και τη Γαλλία.
Η ειδική στον τομέα της άμυνας Κατερίνα Τσουκαλά, από Βρυξέλλες, σημειώνει ότι από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο και μετά η Ελλάδα έχει ξοδέψει 216 δισεκατομμύρια ευρώ για όπλα, χωρίς αυτό το ποσό να περιλαμβάνει μυστικά κονδύλια.
«Αν η Ελλάδα περιόριζε τις αμυντικές δαπάνες σε επίπεδα παρόμοια με τις άλλες χώρες της ΕΕ την τελευταία δεκαετία, οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι θα γλίτωνε περίπου 150 δισεκατομμύρια ευρώ, περισσότερα από τα χρήματα της τελευταίας διάσωσης», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

http://troktiko.eu/2012/04/an-h-ellada-periorize-tis-amuntikes-dapanes-tha-glitone-peripou-150-dis-euro/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...