Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Απειλούμενο είδος πλέον τα κοάλα

 Απειλούμενο είδος πλέον τα κοάλα
 
Σύμφωνα με μία νέα έρευνα που διεξήχθη στην Αυστραλία, τα κοάλα θα πρέπει να θεωρούνται στο εξής απειλούμενο είδος, καθώς ο πληθυσμός τους δεν ξεπερνάει πλέον τις 80.000. Συγκεκριμένα, από το 1993 ο αριθμός τους έχει μειωθεί κατά 75%. Βασικά αίτια της μείωσης του πληθυσμού τους, είναι η κλιματική αλλαγή και η καταστροφή του φυσικού τους περιβάλλοντος, ενώ αρκετά κοάλα πάσχουν από χλαμύδια, η οποία εμποδίζει την αναπαραγωγή τους.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστραλιανού τύπου, ο υπουργός περιβάλλοντος της χώρας, Tony Burke, θα χρήσει και επίσημα τα κοάλα του νοτιοανατολικού Queensland ως «απειλούμενα» και εκείνα στην ανατολική New South Wales ως «ευάλωτα».
Αυτό σημαίνει ότι θα τεθούν περιορισμοί σε έργα εξόρυξης, υλοτομικές δραστηριότητες και την οικοδόμηση, στους φυσικούς βιοτόπους του απειλούμενο ζώου.
Ωστόσο, περιβαλλοντικές ομάδες της Αυστραλίας ισχυρίζονται ότι αυτοί οι περιορισμοί δεν έχουν μακροπρόθεσμο στόχο και δεν καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος.
Η Deborah Tabart, διευθύνων σύμβουλος του αυστραλιανού Ιδρύματος Κοάλα, δήλωσε στο Australia Broadcasting Corp: «Ο υπουργός περιβάλλοντος έχει ήδη προαναγγείλει την απροθυμία του να προστατεύσει τα κοάλα. Δεν συμφέρει τις μεγάλες βιομηχανίες η κατηγοριοποίηση των κοάλα ως «απειλούμενου» είδους».
Ο επιστήμονας David Paull, ο οποίος διεξήγαγε τη μελέτη κοντά στο Σύδνεϋ, απέδωσε τη κατακόρυφη μείωση του πληθυσμού των κοάλα στη ξηρασία και τις υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφονται τα τελευταία έτη.
«Πολλά από τα ζώα ήταν αφυδατωμένα και προφανώς γι’ αυτό ευθύνεται η ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή», δήλωσε ο εμπειρογνώμων.

 http://troktiko.eu/2012/04/apeiloumeno-eidos-pleon-ta-koala/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...