Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Ζημίες 1 δισ. ευρώ για ακτοπλόους την τελευταία τριετία


Σε τεντωμένο σχοινί ακροβατούν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες εν όψει και της θερινής περιόδου, καθώς ακόμη και οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις έχουν χρώμα «γκρίζο» για το μέλλον αρκετών εταιρειών, οι οποίες τα τρία τελευταία έτη εμφανίζουν σταθερά ζημίες που αγγίζουν το....





ένα δισ. ευρώ. Μάλιστα το κλίμα στην ακτοπλοΐα «βάρυνε» ακόμη περισσότερο με τα αποτελέσματα των εταιρειών τις ημέρες του Πάσχα. Ενώ περίμεναν να βάλουν στα ταμεία τους «ζεστό» χρήμα τελικώς είδαν τη διακίνηση επιβατών και οχημάτων να μειώνεται κατά 50% σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο, «βοηθούσης» βεβαίως και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) με την 48ωρη απεργία στις 10 και 11 Απριλίου.

Έτσι, πλέον, δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται ενδεχόμενο «λουκέτου» σε μία ή περισσότερες εταιρείες ακόμη και το καλοκαίρι!

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Καθημερινή, είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την τριετία 2009 - 2011 μόνο οι εισηγμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες είχαν ζημίες που άγγιξαν τα 800 εκατ. ευρώ, ενώ μαζί και με τις υπόλοιπες, μεταξύ αυτών και την Hellenic Sea Way (HSW), εκτιμάται ότι οι ζημίες φθάνουν το ένα δισ. ευρώ.

Το 2009 μόνο οι εισηγμένες εταιρείες, ΑΝΕΚ, Μινωικές Γραμμές, ΝΕΛ και Ομιλος Attica, είχαν ζημίες 215 εκατ. ευρώ, το 2010 οι ζημίες διευρύνθηκαν στα 345 εκατ. ευρώ και το 2011 άγγιξαν τα 210 εκατ. ευρώ. Το 2011 οι ζημίες εμφανίζονται μειωμένες, διότι πολλές εταιρείες κέρδισαν χρήματα μεταφέροντας ξένους πολίτες από τη φλεγόμενη Λιβύη.
newsbeast

Read : http://www.trelokouneli.gr/2012/04/1_21.html#ixzz1sjVDtrNj

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...