Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012

Έκλεψαν τμήμα των λειψάνων του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή


Την αγανάκτηση εκατομμυρίων ορθόδοξων Βουλγάρων προκάλεσε η κλοπή ενός τμήματος των λειψάνων του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, τα οποία βρέθηκαν πριν από δύο χρόνια σε ανασκαφές στην αρχαία Απολλωνία Πόντικας στην ακτή του Εύξεινου Πόντου. Η είδηση αυτή κυριάρχησε στα βουλγαρικά Μ.Μ.Ε., μετά την....
ανακοίνωση από τον μητροπολίτη της πόλης, Σλίβεν Ιωαννήκιο, για την κλοπή ενός μέρους των λειψάνων στη διάρκεια της εσπερινής λειτουργίας, στις 2 Απριλίου, από τον καθεδρικό ναό «Άγιος Δημήτριος» της πόλης αυτής της Ανατολικής Βουλγαρίας, όπου τα λείψανα είχαν εκτεθεί για προσκύνημα.

Σε δηλώσεις του στον βουλγαρικό Τύπο, ο μητροπολίτης Ιωαννήκιος κάλεσε τον άγνωστο δράστη να επιστρέψει το ιερό κειμήλιο και να προσευχηθεί, ώστε να μπορέσει να ελπίζει σε ελάφρυνση των αναπόφευκτων συνεπειών της ιερόσυλης πράξης του, όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Βαριά αμαρτία» και «πνευματικό έγκλημα» χαρακτήρισε την κλοπή των λειψάνων του Ιωάννη του Πρόδρομου ο μητροπολίτης, σύμφωνα με τον οποίο το ιερό κειμήλιο αποτελεί πνευματικό έρεισμα για κάθε χριστιανό στη δύσκολη εποχή που διανύει ο σύγχρονος κόσμος. Η άνευ προηγουμένου αυτή κλοπή ανακοινώθηκε τώρα, επειδή οι ιερωμένοι της Σλίβεν απηύθυναν θερμές προσευχές να αποκτήσει συνείδηση ο δράστης τού πόσο βαριά και αμαρτωλή είναι η πράξη του, ώστε να επιστρέψει τα λείψανα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο τηλεοπτικό κανάλι BTV ο ιερέας Ευγκένιος Γιαννάκιεφ, ο οποίος είχε ανακαλύψει την έλλειψη του ενός στοιχείου των συνολικά έξι λειψάνων, τα οποία Βούλγαροι αρχαιολόγοι βρήκαν το καλοκαίρι του 2010.

Read : http://www.trelokouneli.gr/2012/04/blog-post_1991.html#ixzz1rusM4RRP

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...