Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Ψευτικες προσφορές εργασίας στην Μαλαισία απο εταιρείες "Φαντάσταματα"


Το επειγον μήνυμα πού ακολουθεί απευθύνεται σε όλους/ες τους Έλληνες/δες που αναζητούν εργασία ή εχουν έρθει ήδη σε επαφή μέσω internet με εταιρείες που προσφέρουν εργασία στήν Μαλαισία. Παρακαλούμε να είστε πολύ προσεκτικοί και....





καχύποπτοι όταν λαμβανετε μηνύματα μέσω του internet για προσφορες που αφορούν θέσεις εργασίας στην Μαλαισία. Ενα ποσοστό 99% αυτών των αγγελιών και προσφορών εργασίας προέρχεται απο εταιρείες «φαντάσματα» που πολλές φορές παραπλανούν τους ενδιαφερόμενους.

Οι προσφορές συνήθως ειναι πολύ δελεαστικές και απευθύνονται κυρίως σε επιστήμονες, μηχανικούς και διευθυντές επιχειρήσεων.

Στους ενδιαφερόμενους(υποψηφια θύματα) προσφέρουν εικονικα συμβόλαια εργασίας με υψηλότατους μισθούς (8-12 χιλ. Ευρώ τον μηνα) και τελικά τους ζητούν να καταθέσουν ενα χρηματικό ποσόν της ταξεως των 800-1000 Ευρώ για τα έξοδα έκδοσης της υποτιθέμενης Αδειας παραμονής και εργασίας στήν Μαλαισία.

Μόλις τα υποψήφια θύματα αποστείλουν τα χρήματα (συνήθως τους ζητούν να τα στείλουν μεσω της Western Union) τότε είναι πλέον πολύ αργά και δυστυχώς ανακαλύπτουν ότι όλα είναι ψεύτικα (συμβόλαια, εταιρεια κλπ) και επιπλέον έχασαν και ένα σοβαρό χρηματικό ποσόν.

Εμείς η Ελληνική Κοινότητα της Μαλαισίας έχουμε λάβει αρκετά μηνύματα από συμπατριώτες μας που υποπτευθηκαν κάτι το παράξενο όταν ηρθαν σε επαφή με τέτοια γραφεια «φαντασματα» και μετά απο τις διευκρινήσεις που τους δόσαμε ευτυχώς πρόλαβαν και δεν έστειλαν χρήματα.

Μερικές απο τις περισσοτερο χαρακτηριστικές περιπτώσεις ειναι :

Γιατρος (ειχε ψευτικη προσφορα απο γνωστό νοσοκομείο στην Κουάλα Λουμπούρ)
Αρχιτεκτων(προσφορα απο ψεύτικο Τεχνικό γραφειο)
Ηλεκρολόγος/Μηχανολόγος(προσφορά απο ψεύτικη κατασκευαστική εταιρεία)
Διευθυντης Ξενοδοχείου(ψεύτικη προσφορα απο γνωστο κεντρικό ξενοδοχείο στην Κουάλα Λουμπούρ)

Πολύ φοβόμαστε όμως ότι υπάρχουν και άλλοι συμπατριώτες μας που δυστυχώς επεσαν θύματα και έστειλαν χρήματα στα γραφεία «φαντάσματα» ή κι αλλοι που ευρίσκονται στην φάση των επαφών.

Κανουμε έκκληση να ειδοποιήστε άμεσα τους φίλους , συναδέλφους και γνωστούς σας να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και καχύποπτοι όταν λαμβάνουν προσφορές για εργασία στην Μαλαισία (μεσω internet).

Είμαστε στήν διάθεση κάθε συμπατριώτου μας και προσφέρουμε αφιλοκερδώς την βοήθειά μας και οποιανδήποτε πληροφορία σχετικα με την νομοθεσία ,τους κανονισμούς και τις συνθήκες εργασίας πού ισχύουν στην Μαλαισια για τους αλλοδαπούς εργαζόμενους.

ΜΗ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ

Πληροφοριακά στην Μαλαισία οι πραγματικές εργοδότριες εταιρείες δεν ζητούν ποτε χρήματα για την εκδοση της άδειας παραμονής και εργασίας.

Εαν κάποιο γραφείο ή εταιρεια σας ζητήσει χρήματα τοτε ειναι 100% ύποπτο , επικοινωνήστε μαζί μας* και διακοψτε αμέσως καθε επικοινωνία μαζί τους.


*Μιλτιάδης Ντενεδιώτης

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 006012 7720150

Email: miltosgreco@hotmail.com

Facebook: http://www.facebook.com/GreeksInMalaysia

Διαδώστε το μήνυμα αμέσως και παντού. Ίσως δεν είναι αργά και μπορέσουμε να προλάβουμε κι άλλους συμπατριώτες μας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Εκ μέρους της Ελληνικής Κοινότητας στην Μαλαισία

Μιλτιάδης Ντενεδιώτης

Read  http://www.trelokouneli.gr/2012/04/blog-post_8485.html#ixzz1r69QrmUC

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...