Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Έρευνες και στην Κύπρο για «μαύρο χρήμα» του Άκη Τσοχατζόπουλου...


Όπως μεταδίδει η Κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος, σε σημερινό της δημοσίευμα, ένας λαβύρινθος διακίνησης χρημάτων, που ξεκινά και τελειώνει στην Κύπρο, είναι στο μικροσκόπιο... των ελληνικών Αρχών που ερευνούν την υπόθεση του πρώην πανίσχυρου υπουργού όλων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου. Βασικό ζητούμενο των ερευνών είναι το πώς αποκτήθηκε το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων, «κινητών και ακινήτων» και η κίνηση λογαριασμών μέσω off shore εταιρειών. Η Κύπρος εμπλέκεται στην υπόθεση αφού όπου αναφέρεται ο όρος «off shore», υπάρχουν πληροφορίες που παραπέμπουν στην Κύπρο.

Η βασική εταιρεία, στην οποία φέρεται να ανήκουν τα περισσότερα ακίνητα του κ. Τσοχατζόπουλου είναι η Torcaso, η οποία ιδρύθηκε το 1999 στην Κύπρο. Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες ενέργειες, Γιώργος Γκρόζος, ως ιδρυτής και διαχειριστής της εταιρείας φέρεται ο ξάδελφος του πρώην υπουργού Νίκος Ζίβρας ο οποίος συνελήφθη.

Οι δύο δικογραφίες, που αφορούν τις κύριες κατηγορίες εναντίον του πρώην υπουργού, αφορούν, η πρώτη την αγορά γερμανικών υποβρυχίων και η δεύτερη τα ρωσικά αντιαεροπορικά TOR -M1. Σ’ αυτές στηρίζεται η ποινική δίωξη για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος κατ' επάγγελμα, κατ' εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, σε δήλωση του χτες, κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα για σκευωρία σε βάρος του. «Τα δύο μεγάλα κόμματα τα έκαναν "πλακάκια" με σκοπό να κατασκευάσουν έναν μόνο ένοχο, εμένα τον υπουργό Εθνικής Άμυνας», είπε.
greekfinanceforum.com
 http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/04/blog-post_8686.html






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...