Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

Έτοιμο το μεγάλο deal στον χώρο των σούπερμαρκετ από την Σκλαβενίτης

Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας πέφτουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπογραφές για το mega deal στον κλάδο του λιανεμπορίου, αυτό …

της εξαγοράς της αλυσίδας σουπερμάρκετ Βερόπουλος από την Σκλαβενίτης.
Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών σύμφωνα με το fpress.gr έχουν ολοκληρωθεί και απομένουν μόνο ορισμένες μικρές λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν.
Δύο είναι τα σενάριο που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή όσον αφορά το σχέδιο εξαγοράς της Βερόπουλος από την Σκλαβενίτης: Το πρώτο αφορά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Βερόπουλος με συμμετοχή της Σκλαβενίτης και στη συνέχεια συγχώνευση των δύο εταιριών ώστε οι μέτοχοι της Βερόπουλος να αποκτήσουν μειοψηφικό πακέτο στη Σκλαβενίτης.
Το δεύτερο είναι η πλήρης εξαγορά της Βερόπουλος από την Σκλαβενίτης με «κούρεμα» των τραπεζικών δανείων της πρώτης.
Με την εξαγορά της Βερόπουλος, πάντως δημιουργείται ένας υπερόμιλος σουπερμάρκετ, ο οποίος θα έχει τζίρο πάνω από 2 δις ευρώ και θα αριθμεί περί τα 330 καταστήματα τόσο στο λεκανοπέδιο της Αττικής όσο και σε 47 επαρχιακές πόλεις.
Το μπαράζ των εξαγορών του Σκλαβενίτη
Με ένα άκρως μελετημένο businessplan η Σκλαβενίτης έχει προχωρήσει την τελευταία τριετία σε μια σειρά στρατηγικών κινήσεων εν μέσω κρίσης, οι οποίες δείχνουν την πρόθεση της οικογένειας να προκαλέσει σημαντικές ανακατατάξεις στον κλάδο.
Είναι ενδεικτικό ότι ο τζίρος του Ομίλου της από τα 800 εκατ ευρώ που ήταν το 2006 πλέον την τελευταία τριετία έχει ξεπεράσει το 1,2 δις ευρώ, ενώ σταθερή είναι η κερδοφορία της η οποία κυμαίνεται στα 10-15 εκατ. ευρώ.
Σημαντική άνοδο έχει καταγράψει και ο αριθμός των καταστημάτων της καθώς το 2008 αριθμούσε μόλις 38 και σήμερα πλέον έχουν φτάσει τα 110%.
Αντίστοιχη είναι και η αύξηση του αριθμού των εργαζομένων οι οποίοι από του 6.000 το 2006 έχουν ξεπεράσει σήμερα τους 8.000.
Τελευταία μεγάλη εξαγορά της αλυσίδας είναι η απόκτηση των Makro (απευθύνεται σε επαγγελματίες – πελάτες χονδρικής) , η οποία σήμερα αριθμεί 12 ακίνητα (2 στην Αθήνα, 2 στην Κρήτη, 2 στην Θεσσαλονίκη και επιπλέον σε Πάτρα, Λάρισα, Ξάνθη, Βόλο και Καλαμάτα) .
Eίχε προηγηθεί η μεταβίβασητου 60% της κρητικής αλυσίδας Χαλκιαδάκης που κατείχε μέχρι πρότινος ο Βερόπουλος. Η κρητική αλυσίδα, που αριθμεί ένα δίκτυο 38 καταστημάτων, εμφανίζει τζίρο περί τα 142 εκατ. ευρώ.

 http://www.trelokouneli.gr/etimo-to-megalo-deal-ston-choro-ton-soupermarket/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...