Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Έρχεται το τέλος του Βαρουφάκη; - Τι αναφέρει ξένο δημοσίευμα;

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο “Reuters” βάζει στο μικροσκόπιο τον Γιάνη Βαρουφάκη και τον “πυροβολεί”...
Τον θεωρεί υπεύθυνο για τις τυχόν άσχημες εξελίξεις που λάβουν χώρα.

 Διαβάστε αναλυτικά τι γράφει το Reuters

«Με εμπρηστικές συνεντεύξεις και μη διπλωματική συμπεριφορά, με τις κοσμικές φωτογραφίσεις – βλέπε Paris Match – και μια άσεμνη χειρονομία – βλέπε υψωμένο μεσαίο δάχτυλο – ο Γιάνης Βαρουφάκης γίνεται μέρος του προβλήματος του χρέους στην Ελλάδα και όχι η λύση του, ή τουλάχιστον έτσι πιστεύουν οι εταίροι».

Και συνεχίζει το δημοσίευμα: «Πολλοί Έλληνες θεωρούν το νέο υπουργό Οικονομικών τους ως μια ανάσα φρέσκου αέρα, έναν άνθρωπο ο οποίος έχει πει συναδέλφους του στο Eurogroup μερικές αλήθειες για τη ματαιότητα της επιβολής μέτρων και πολιτικών λιτότητας σε μια οικονομία που έχει υποστεί ύφεση επι πέντε χρόνια».

Η αποφασιστικότητά του να τα σπάσει με το ευρωπαϊκό κατεστημένο έχει προκαλέσει κατάπληξη όχι μόνο στους χαρτογιακάδες που κατακλύζουν το Eurogroup.

Ο 53χρονος ακαδημαϊκός ο οποίος αποκαλεί τον εαυτό του έναν «εκκεντρικό Μαρξιστή» βρέθηκε στο προσκήνιο μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας τον όρισε υπουργό των Οικονομικών του.

Μέσα σε λιγότερο από δυο μήνες, συνεχίζει το Reuters, έχει ήδη καταφέρει να αποξενώσει πολλούς από τους συνομιλητές στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και την Φρανκφούρτη και ρισκάρει να μετατραπεί σε βαρίδι την ώρα που αγωνίζεται η Ελλάδα να αποφύγει την χρεοκοπία και να μείνει στην ευρωζώνη.

Για τους Έλληνες θεωρείται επιτέλους εκείνος που μάχεται στο πλευρό της χώρας του με ένα σθένος που έλειπε από την προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση. Οι δημοσκοπησεις δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει ακόμα την στήριξη της κοινής γνώμης στις διαπραγματεύσεις παρα το γεγονός ότι δεν έχει πετύχει πολλά ακόμη.

Ο Βαρουφάκης, οι σχέσεις του οποίου με τον βετεράνο υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έχουν επιδεινωθεί ραγδαία τις τελευταίες εβδομάδες, δεν ήταν διαθέσιμος για σχόλιο, αναφέρει το Reuters.

Ωστόσο, έλληνας αξιωματούχος ανέφερε ότι το «πνεύμα» του Βαρουφάκη προκαλεί το θαυμασμό αλλά και περιφρόνηση. «Η ψυχραιμία του τους αφήνει άφωνους», είπε χαρακτηριστικά.

«Ρωτάει αλλά δεν παίρνει απαντήσεις: “έχουμε απολέσει το ένα τρίτο του εθνικού μας εισοδήματος, πώς μπορούμε να αποπληρώσουμε τα δάνεια;» αναφέρει ο Έλληνας αξιωματούχος στο Reuters. «Η προσπάθεια αποδόμησης του Βαρουφάκη ξεκίνησε πριν δύο εβδομάδες, ως ένα τρόπο να απαλλαγούν από αυτόν».

Ορισμένοι αξιωματούχοι της ΕΕ κάνουν λόγο, σε ιδιωτικές συζητήσεις για «πρόβλημα Βαρουφάκη». Τον κατηγορούν ότι παρουσιάζεται ως “showman” και για ασυνέπεια και αδιακρισία που έχουν καταστρέψει την αμοιβαία εμπιστοσύνη και έχουν ανησυχήσει τους επενδυτές.

«Είναι ένας καλός τύπος αλλά δεν λειτουργούν ακριβώς έτσι τα πράγματα» δήλωσε ένας συνάδελφός του υπουργός Οικονομικών της ευρωζώνης. «Με τον Βαρουφάκη είναι δύσκολο να κρατηθούν κάποια πράγματα μυστικά».

Ζήτημα χρόνου ειναι να ζητηθεί ο “αποκεφαλισμός” Βαρουφάκη σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters. Επικαλείται μάλιστα ευρωπαίο αξιωματούχο ο οποίος υποστηρίζει ότι την περασμένη εβδομάδα ο Ζαν Κλώντ Γιούνκερ είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι ο Βαρουφάκης πρέπει να χαμηλώσει τους τόνους αν η Ελλάδα θέλει να έχει επιτυχή αποτελέσματα.

Άλλοι αξιωματούχοι πάντως υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα δεν είναι ο Βαρουφάκης αλλά ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ. Τονίζουν ότι ο Τσίπρας κάνει πιο πολλή φασαρία από τον υπουργό του αφού απαιτεί τις γερμανικές αποζημιώσεις και έχει κατηγορήσει τους ηγέτες της Ισπανίας και της Πορτογαλίας ότι συνομωτούν για να ρίξουν την κυβέρνησή του.

«Όμως», συνεχίζει το Reuters, «οι υπουργοί Οικονομικών υποτίθεται ότι ειναι διαφορετικοί (σ.σ. από τους ηγέτες) πιο ενημερωμένοι, λιγότεροι επιθετικοί, καθυσηχαστικοί προς τις αγορές και ασχολούνται με αριθμούς και όχι με συνθήματα».

Μάλιστα σημειώνει ότι ενώ ο Τσίπρας έχει δημοσίως επιπλήξει πολλούς από τους υπουργούς του γιατί μιλούν πολύ, την Κυριακή πήγε βόλτα με τον Βαρουφάκη – δυο ημέρες μετά την συναντηση με τον Γιούνκερ – λες και ήθελε να δείξει ότι ο υπουργός του δεν είναι σε δυσμένεια.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2015/03/blog-post_5900.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...