Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Αρχαία νομίσματα και όπλα αντίκες στο Ρέθυμνο

Εκτός από ένα πιστόλι που κατείχε παράνομα μαζί με 52 φυσίγγια, το οπλοστάσιο που οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες ότι είχε στην κατοχή του ένας 35χρονος σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου δεν ήταν λειτουργικό. Εμπίπτει, όμως,…

στις διατάξεις της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων, όπως και η «συλλογή» νομισμάτων που κατείχε!
Οι άνδρες της Ασφάλειας που έκαναν έφοδο στο σπίτι του 35χρονου, βρήκαν πέντε παλαιά όπλα μεταξύ των οποίων μια πιστόλα και ένα καριοφίλι που η προέλευσή τους ερευνάται, ένα κυνηγετικό όπλο, τέσσερα παλιά βόλια, τέσσερις βολίδες, οκτώ ξίφη, ξιφίδια και μαχαίρια διαφόρων διαστάσεων, έναν κάλυκα από φυσίγγιο πολεμικού τυφεκίου και μια σιδερογροθιά.
Ο «συλλέκτης» είχε ακόμη στο σπίτι του 22 νομίσματα διαφόρων ιστορικών περιόδων, τα οποία παραδόθηκαν μαζί με το οπλοστάσιο στο Αρχαιολογικό Γραφείο Ρεθύμνου για να χρονολογηθούν και να εκτιμηθούν η αρχαιολογική και η πολιτιστική αξία τους. Ο κάτοχός τους συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

http://www.trelokouneli.gr/archaia-nomismata-kai-opla-antikes-sto-rethumno/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...