Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Μόσχα: Η Κύπρος καθορίζει μόνη της την εξωτερική της πολίτικη

Τι είπε ο Σεργκέι Φιλιμόνοφ, κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις Αμερικανών και Βρετανών για την πρόσφατη επίσκεψη του Νίκου Αναστασιάδη στη Ρωσία

«Ο καθορισμός της εξωτερικής πολιτικής της Κύπρου είναι αποκλειστικό δικαίωμα της ίδιας της χώρας ως ένα κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος».

Τα παραπάνω δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Σύμβουλος και εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής πρεσβείας στη Λευκωσία, Σεργκέι Φιλιμόνοφ, κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις Αμερικανών και Βρετανών σε ό,τι αφορά την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, στη Ρωσία.

Η απόφαση για την επίσκεψη Αναστασιάδη στη Ρωσία είναι αποκλειστικό δικαίωμα της Κύπρου, και πρέπει να βλέπουμε όλοι μας με σεβασμό όλες τις ενέργειες της κυπριακής κυβέρνησης, ανέφερε ο Φιλιμόνοφ.

Μάλιστα, σημείωσε πως όταν είχε στο παρελθόν ανακοινωθεί ο επαναπροσδιορισμός της εξωτερικής πολιτικής της Κύπρου μπορεί αυτό το γεγονός να μην άρεσε στη Ρωσία, «επειδή αυτός ο επαναπροσδιορισμός πραγματοποιείτο προς την κατεύθυνση της Δύσης, αλλά κανένας από τους Ρώσους πολιτικούς, από τους Ρώσους διπλωμάτες, δεν δήλωσε επίσημα, δημόσια, αυτή τη δυσαρέσκεια, επειδή θεωρούμε ότι το πώς θα καθοριστεί η εξωτερική πολιτική της Κύπρου είναι αποκλειστικό δικαίωμα της ίδιας της Κύπρου που είναι ένα κυρίαρχο, ανεξάρτητο κράτος».

«Νομίζω θα ήταν σωστό να παραδειγματίζονται οι άλλοι από τη στάση της Ρωσίας σε τέτοιου είδους περιπτώσεις», ανέφερε, προσθέτοντας πως «θα ήταν πολύ λογικό οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί να σχολιάζουν τις επισκέψεις των δικών τους αρχηγών αλλά όχι του αρχηγού ενός ξένου κράτους».

Είπε ακόμη πως η Κύπρος έχει μεν ορισμένες υποχρεώσεις ως κράτος-μέλος της ΕΕ, αλλά πέραν τούτου υπάρχουν και τα εθνικά συμφέροντα της Κύπρου «και αυτά τα εθνικά συμφέροντα βρίσκονται και πρέπει να βρίσκονται στη βάση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας».

Ερωτηθείς για την ανάρτηση του Αμερικανού Πρέσβη Τζον Κόνιγκ στο λογαριασμό του στο twitter για την επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στη Ρωσία και τη δολοφονία του Μπόρις Νεμτσόφ, ο κ. Φιλιμόνοφ είπε πως η δολοφονία Νεμτσόφ είναι φυσικά ένα πολύ θλιβερό γεγονός και πως θα γίνουν έρευνες για να βρεθούν οι δολοφόνοι του.

Πρόσθεσε πως δεν είναι σωστό να διασυνδέεται με κάποιο τρόπο αυτό το θλιβερό γεγονός με την επίσκεψη του Προέδρου της Κύπρου στη Ρωσία, που ολοκληρώθηκε μια μέρα πριν και με κάποιες δραστηριότητες των ρωσικών Αρχών.

Σημείωσε πως «ο Νεμτσόφ δεν αποτελούσε κανένα κίνδυνο για τη σημερινή ρωσική εξουσία», για να προσθέσει πως ο ίδιος προσωπικά ερμηνεύει αυτή τη δολοφονία του ως μια ενέργεια που στρέφεται και ενάντια στον Πρόεδρο Πούτιν προσωπικά.

Τέλος, ερωτηθείς αν η Ρωσία συμφωνεί με τη θέση πως υπήρξε δυσανάλογη αντίδραση από πλευράς ΕΕ σε ό,τι αφορά το ζήτημα της Ουκρανίας και το θέμα της παραβίασης της κυπριακής ΑΟΖ από την Τουρκία, ο κ. Φιλιμόνοφ είπε πως συμφωνεί με αυτή τη θέση και έκανε λόγο για «δυο μέτρα και δυο σταθμά».

http://to-gamato.gr/%CE%BC%CF%8C%CF%83%CF%87%CE%B1-%CE%B7-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...