Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Μπλόκο συγγενών στον τηλεοπτικό... αποκεφαλισμό της δασκάλας στη Σαντορίνη


Oι συγγενείς της 24χρονης δασκάλας από τη Θεσσαλονίκη, που αποκεφαλίστηκε από τον σύζυγό της στην Σαντορίνη, ζητούν να ακυρωθεί η προβολή της ιστορίας της σε επεισόδιο της σειράς «10η Εντολή»
του Βασίλη Παπαναστασούλη

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και του σκηνοθέτη Πάνου Κοκκινόπουλου, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, υπέβαλαν οι συγγενείς της Αδαμαντίας Καρκαλή, για την προγραμματισμένη προβολή της άγριας δολοφονίας της στην τηλεοπτική σειρά "10η Εντολή".



Ο θάνατός της 24χρονης δασκάλας τελέστηκε δια αποκεφαλισμού από το σύζυγό της Αθανάσιο Αρβανίτη, ο οποίος περιέφερε το κεφάλι της στο νησί της Σαντορίνης,  στις 4 Αυγούστου 2008. Η στυγερή δολοφονία συντάραξε το πανελλήνιο και παρουσιάστηκε εκτενώς στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Ο δράστης καταδικάστηκε με ισόβια δεσμά και από το δευτεροβάθμιο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αιγαίου, για την ανθρωποκτονία, και σε 25 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς κατά την καταδίωξή του από αστυνομικούς εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα, με το αυτοκίνητο του, και τραυμάτισε δύο γιατρούς που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες.
Στην ιστοσελίδα της τηλεοπτικής εκπομπής "10η Εντολή" που ξεκίνησε νέο κύκλο αυτοτελών επεισοδίων προαναγγέλλονται: "Νέες ιστορίες, εμπνευσμένες από πραγματικά γεγονότα, σκιαγραφούν την ψυχοσύνθεση και αφηγούνται την καθημερινότητα ανθρώπων που έφτασαν στο όριο και το ξεπέρασαν".
Οι γονείς, ο αδελφός και η θεία της παθούσας, πληροφορήθηκαν ότι επρόκειτο να προβληθεί η ιστορία της Αδαμαντίας και υπέβαλαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ζητώντας το κατέβασμα της ιστοσελίδας και την απαγόρευση της προβολής. Στις 24 Φεβρουαρίου, η υπόθεση συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το οποίο αναμένεται να εκδώσει απόφαση, το προσεχές χρονικό διάστημα.
Στην αίτησή τους, οι συγγενείς αναφέρουν τα εξής: "Το γεγονός αυτό είναι πολύ πρόσφατο για μας και η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο έχει καταλυτικό αντίκτυπο στην ψυχοσυναισθηματική μας ακεραιότητα. Θα μας "τελειώσει" κυριολεκτικά. Δηλαδή: Η θέα της τεμαχισμένης σορού της Αδαμαντίας, με την κεφαλή εις χείρας του δράστη και άλλοτε πεταμένη στο πίσω κάθισμα του αστυνομικού οχήματος με το οποίο ο στυγερός δολοφόνος κλέβοντας από την αστυνομία επιχείρησε να διαφύγει.
Στο σχετικό site του σταθμού Άλφα απεικονίζεται σε δύο σκηνές ο δράστης με την κεφαλή της Αδαμαντίας στο χέρι του πλησίον του προαναφερθέντος περιπολικού της αστυνομίας. Ηδη συνεπώς ηθική βλάβη έχουμε υποστεί από την θέα της εικόνας αυτής αλλά και από τη δημοσιοποίησή της ενώπιον πλήθους θεατών".
Παράλληλα οι ενάγοντες ζήτησαν "να παρέμβει άμεσα το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο και να επιβάλλει τα προβλεπόμενα πρόστιμα".
"Ομοίως τα ασφαλιστικά μας μέτρα στρέφονται και κατά του Πάνου Κοκκινόπουλου εμπνευστή της σειράς και των σκηνών αυτών, ιδιοκτήτη της εταιρίας Frenzy Films Production που με σχετική σύμβαση παραχώρησε την φωτοκόπια της αποτρόπαιης ταινίας στον τηλεοπτικό σταθμό Άλφα ".
Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Νισύριος, ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε στη Voria.gr τα εξής: "Οι αναρτήσεις κατέβηκαν πριν την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων ενώ οι αντίδικοι αρνήθηκαν ότι έχουν τη συγκεκριμένη υπόθεση στη λίστα των εγκλημάτων που πρόκειται να προβάλουν. Παρ' όλα αυτά και παρά τις διαβεβαιώσεις, ευελπιστούμε στη δικαίωση της οικογένειας".

 http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=215217

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...