• Συλλεκτικά Κέρματα

 • Koula News

 • Pixwords Λύσεις

 • 250+ Flash Games

 • PixWords Scenes Λύσεις

 • 12 Ελληνικά Torrent Sites 2016

 • Γεωπονικά Θέματα!

 • PicWords Λύσεις

 • ΛεξοΜανία Λύσεις

 • Slice Words Λύσεις

 • Me1matia Channel

 • Apache OpenOffice 4.1.7

Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

Τέλος στα «έξυπνα» γυαλιά της GoogleΗ Google ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να παράγει και να πειραματίζεται με τα υπάρχοντα «έξυπνα» γυαλιά της, που επαυξάνουν την πραγματικότητα.
Όμως δεν θα σταματήσει να εργάζεται πάνω σε μια νέα μελλοντική και βελτιωμένη…

έκδοση των Google Glass για τους καταναλωτές, η οποία θα κυκλοφορήσει στην αγορά κάποια στιγμή.
Το τωρινό πρόγραμμα «Explorer» (Εξερευνητής) της εταιρείας που δοκίμασε τα πρώτα Google Glass, θα σταματήσει, ενώ ένα ξεχωριστό τμήμα θα αναλάβει να σχεδιάσει μελλοντικές εκδόσεις των «έξυπνων» γυαλιών, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο.
Το πρόγραμμα «Explorer» ξεκίνησε στις ΗΠΑ το 2013 και έδωσε τη δυνατότητα στους δημιουργούς λογισμικού να αγοράσουν τα γυαλιά αντί 1.500 δολαρίων, ώστε να τα δοκιμάσουν και να δημιουργήσουν νέες εφαρμογές (apps) ειδικά γι» αυτά. Στη συνέχεια η ίδια ευκαιρία δόθηκε σε όποιον χρήστη ήθελε να δοκιμάσει τα γυαλιά. Στην ουσία, εδώ και περίπου δύο χρόνια, τα Google Glass βρίσκονται σε μια ασυνήθιστα μακράς διάρκειας πιλοτική κυκλοφορία (beta).
Κι ενώ όλοι ανέμεναν πως το επόμενο βήμα θα ήταν η ευρεία κυκλοφορία πλέον των γυαλιών στην αγορά, η εταιρεία απρόσμενα έκανε γνωστό ότι από την επόμενη εβδομάδα σταματά να δέχεται παραγγελίες για τα Google Glass, αν και θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη σε άλλες εταιρείες που ήδη χρησιμοποιούν τα εν λόγω γυαλιά.
Η ερευνητική ομάδα Glass Team υπό την Άιβι Ρος που ανέπτυξε τα Google Glass, θα φύγει από το τμήμα Google X (που προωθεί τις «τρελές ιδέες» της εταιρείας), θα γίνει ξεχωριστή πλέον μονάδα και θα αναφέρεται στον Τόνι Φάντελ, τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας αυτοματισμών Nest, την οποία εξαγόρασε πέρυσι η Google.
Αν και η Google τόνισε ότι παραμένει δεσμευμένη στη δημιουργία νέων «έξυπνων» γυαλιών, απέφυγε να προσδιορίσει τον χρονικό ορίζοντα για την κυκλοφορία τους στο μέλλον.
Τα Google Glass είχαν βρει ενθουσιώδη υποστηρικτή στο πρόσωπο του συνιδρυτή της εταιρείας Σεργκέι Μπριν, ενώ είχαν έως τώρα δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες στο κοινό, καθώς μπορούν να προβάλουν διαδικτυακές πληροφορίες σε μια μικρή οθόνη πάνω από το δεξί μάτι, να τραβάνε φωτογραφίες και βίντεο κ.α.
Όμως, στην πορεία, καθώς αρκετοί χρήστες τα χρησιμοποίησαν, δεν ήσαν λίγοι αυτοί που δήλωσαν ότι τα βαριούνται ή ότι τους κουράζουν. Προέκυψαν επίσης ανησυχίες για θέματα υγείας, ασφάλειας και προστασίας της προσωπικής ζωής.
Ο τεχνολογικός αναλυτής του BBC Ρόρι Σέλαν-Τζόουνς εκτιμά ότι τα Google Glass «πέθαναν, τουλάχιστον στην παρούσα μορφή τους» και επισημαίνει ότι η Google, με την αναπάντεχη απόφασή της, θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια μεγάλη κοινότητα χρηστών που κατέβαλαν ένα όχι αμελητέο ποσό για να τα αγοράσουν. Ερωτηματικό εξάλλου παραμένει τι θα γίνει με τις συμφωνίες συνεργασίας που έχει συνάψει η Google με γνωστούς κατασκευαστές γυαλιών όπως οι Ray-Ban, Luxotica κ.α.
Έρευνες αγοράς έχουν δείξει ότι αρκετοί καταναλωτές (το 43%) θα ενδιαφέρονταν να αγοράσουν «έξυπνα» γυαλιά, συνεπώς υπάρχει μια μεγάλη δυνητική αγορά. Αλλες εταιρείες έχουν δοκιμάσει δικές τους εκδοχές «έξυπνων» γυαλιών, όμως κανένα μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει μεγάλη επιτυχία.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ
 http://www.trelokouneli.gr/telos-sta-exupna-gualia-ths-google/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...