Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Τσίπρας: Θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ από το 2015

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι, όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, συμπληρώνοντας ότι θα υπάρξει αντικατάσταση με ένα φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.
«Η συντριπτική πλειοψηφία της πρώτης κατοικίας δεν θα φορολογείται. Δεν αναφέρομαι σε αυτούς που έχουν τέσσερις πισίνες και είναι σε οφσόρ εταιρίες. Αυτοί θα πληρώσουν», συμπλήρωσε ο κ.Τσίπρας.
Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΕΝΦΙΑ του 2014 θα πληρωθεί κανονικά, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει αναδρομική νομοθεσία, και η αλλαγή θα ισχύσει από το 2015, μετά από σχετικό νόμο που θα κατατεθεί στη Βουλή.
Παραδέχτηκε ότι θα υπάρξει απώλεια 1,8 δις στα δημόσια ταμεία, η οποία όμως θα αντικατασταθεί από ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, τονίζοντας ότι οι αντικειμενικές αξίες θα επαναπροσαρμοστούν προς τα κάτω.
Σχετικά με το περιουσιολόγιο, επεσήμανε ότι, δε θα αποτελεί μέσο φορολόγησης, συμπληρώνοντας ότι στόχος του κόμματός του δεν είναι η αύξηση των φορολογικών συντελεστών, αλλά η διεύρυνση της φορολογικής βάσης.
«Η Ελλάδα δεν είναι Κύπρος ούτε θα γίνει. Δεσμεύομαι και εγώ αλλά και η ΕΚΤ» διευκρίνισε ο κ.Τσίπρας αναφορικά με τις καταθέσεις.  «Οι καταθέσεις των ελλήνων πολιτών», συμπλήρωσε «είναι εγγυημένες οι τράπεζες μας είναι στο ευρωσύστημα. Η εύρυθμη λειτουργία των ελληνικών τραπεζών είναι εγγυημένες από την ΕΚΤ. Είναι μια κινδυνολογία στην οποία δεν τσιμπάει ο κόσμος.»
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανήλθε στο θέμα του debate με τον Πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε λέγοντας: «ζήτησα από τον πρωθυπουργό να βγούμε στα φώτα και να αντιπαραθέσουμε επιχειρήματα και όχι ψεύτικες υποσχέσεις. Αλλά δεν δέχτηκε γιατί δεν έχει επιχειρήματα».
Μάλιστα κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά πως έχει κάνει εθνική πολιτική την γονυκλισία. «Εμείς λέμε πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό το δράμα, και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη ασφαλής επιλογή» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για το θέμα της αυτοδυναμίας στις εκλογές, ο κ.Τσίπρας είπε: «δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι καν ότι η χώρα θα χρειαστεί να πάει σε δεύτερες εκλογές», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι κάτι τέτοιο δε θα συμβεί. «Ο ελληνικός λαός έχει τη γνώση, την εμπειρία και την σοφία, καθώς και την εμπειρία με αυτή τη συγκυβέρνηση πως λειτούργησε και τι όφελος άφησε στον Ελληνικό λαό».

 http://www.antenna.gr/news/Politics/article/384168/tsipras-tha-katargisoyme-ton-enfia

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...