Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ήρθε η καμπάνα: Πρόστιμο 20.000 ευρώ για το ''Τσαντίρι'' του Λαζόπουλου... από το ΕΣΡ στον Alpha



Το Δ' Τμήμα του ΣτΕ επικύρωσε πρόστιμο ύψους...
20.000 ευρώ που επιβλήθηκε από το ΕΣΡ στον Alpha για την εκπομπή «Αλ Τσαντίρι Νιουζ», με παρουσιαστή τον Λάκη Λαζόπουλο.


Το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την 3946/2104 απόφασή του, αναγνωρίζεται μεν πως η συγκεκριμένη εκπομπή είναι πράγματι σατιρική, αναφέρεται όμως ότι κατά τη διάρκειά της ο παρουσιαστής χρησιμοποίησε φράσεις χυδαίες «με τρόπο ακραίο» και ως εκ τούτου δεν έχει την από το άρθρο 15, παρ. 2 του Συντάγματος και τον 2/1991 Κανονισμό του ΕΣΡ «απαιτούμενη ποιοτική στάθμη».

Το ΣτΕ, σύμφωνα με το newsbomb.gr, αναφέρει πως το ΕΣΡ εκτίμησε τον σατιρικό χαρακτήρα της εκπομπής και για τον λόγο αυτό παρέβλεψε στην απόφασή του ορισμένες «κακόηχες» αλλά συνηθισμένες φράσεις. Το δικαστήριο επικαλείται την υποχρέωση τήρησης ευπρεπούς γλώσσας από τον τηλεοπτικό σταθμό με βάση τον Κανονισμό, ενώ απορρίπτει ως «αβάσιμο» και τον ισχυρισμό πως η τηλεοπτική σάτιρα, ως «μορφής λόγου και τέχνης», προστατεύεται από τα άρθρα 14, παρ. 1 και 16, παρ. 1 του Συντάγματος.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2015/01/blog-post_1566.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...