Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015

Προστασία για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο ζητά η ΚροατίαΤη λήψη έκτακτων μέτρων για την προστασία των πολιτών που έχουν δάνεια σε... ελβετικό φράγκο ζήτησε από την κροατική κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα της χώρας (ΗΝΒ) το αντιπολιτευόμενο κόμμα «Κροατική Δημοκρατική Ένωση» (HDZ).

Στα μέτρα που παρουσιάστηκαν από τον Τόμισλαβ Κόριτς, από το HDZ, περιλαμβάνονται η διατήρηση των δόσεων των εκφρασμένων σε ελβετικό φράγκο δανείων στα επίπεδα που ήταν, πριν από το ξέσπασμα της κρίσης. Αυτό το μέτρο προτείνεται να εφαρμοστεί και να διατηρηθεί έως ότου ληφθούν άλλα, με μακροπρόθεσμο ορίζοντα λύσης, όπως η μετατροπή των δανείων που είναι εκφρασμένα σε ελβετικό φράγκο, σε συνδεδεμένα με το ευρώ.

Ο κ. Κόριτς τόνισε ότι οι προτεινόμενες λύσεις βασίζονται στο γεγονός ότι η Κεντρική Τράπεζα καθορίζει τη νομισματική πολιτική σε συμμόρφωση με το ευρώ, ως νόμισμα αναφοράς.

Όσο για το κόστος μετατροπής, ο κ. Κόριτς σημείωσε ότι αυτό θα πρέπει να καλυφθεί από τις τράπεζες και πρόσθεσε ότι οι συνθήκες μετατροπής θα πρέπει να συμφωνηθούν από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Ο Ιβάν Σούκερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του HDZ, επεσήμανε -μεταξύ άλλων- ότι «το κεφάλαιο του δανείου είναι το βασικό θέμα, όχι το επιτόκιο».

Κι' αυτό διότι, όπως είπε, «τη στιγμή των ταλαντώσεων των συναλλαγματικών ισοτιμιών, οι δανειολήπτες βρίσκονται σε μια θέση, όπου το κεφάλαιο του δανείου είναι μεγαλύτερο απ' αυτό που πήραν αρχικά».

Προειδοποίησε δε, ότι χωρίς οικονομική ανάπτυξη, ενίσχυση της απασχόλησης και εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, «είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί οποιαδήποτε λύση σε κάθε πρόβλημα». Επίσης, πρόσθεσε ότι, τον ερχόμενο Ιούνιο, το HDZ θα παρουσιάσει ένα οικονομικό πρόγραμμα με συγκεκριμένες λύσεις.

 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2015/01/blog-post_5620.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...