• Συλλεκτικά Κέρματα

  • Koula News

  • Pixwords Λύσεις

  • 250+ Flash Games

  • PixWords Scenes Λύσεις

  • 12 Ελληνικά Torrent Sites 2016

  • Γεωπονικά Θέματα!

  • PicWords Λύσεις

  • ΛεξοΜανία Λύσεις

  • Slice Words Λύσεις

  • Me1matia Channel

  • Apache OpenOffice 4.1.7

Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

«Κάναμε εξυπηρέτηση» είπαν στον ανακριτή οι έμποροι όπλων για τα 1,65 εκατ. ευρώ του Καρατζαφέρη

«Κάναμε εξυπηρέτηση και όχι δωροδοκία». Σε αυτή την υπερασπιστική γραμμή κινήθηκαν – σύμφωνα με πληρηφορίες – οι δυο επιχειρηματίες Αλέξανδρος Τσάτσος και Σταύρος Κομνόπουλος απολογούμενοι ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ…

Μαλλή για τις κατηγορίες του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της δωροδοκίας, που αφορά στη διακίνηση «μαύρου» χρήματος ύψους 5,5 εκατ. ευρώ.
Τα χρήματα -σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη -διακινήθηκαν προς τρίτα πρόσωπα, προκειμένου η γαλλική εταιρεία Eurocopter να αναλάβει την προμήθεια των ελικοπτέρων Super Puma. Από την έρευνα που διενήργησαν οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριάνος και Πόπη Παπανδρέου, προέκυψε πως ποσό ύψους 1,65 εκατ. ευρω έφτασε από την εταιρία ιδιοκτησίας τους Malwern, σε off shore του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη.
Αμέσως μετά τις σημερινές μαραθώνιες απολογίες τους, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερους τους δυο κατηγορούμενους, επιβάλοντας τους εγγυοδοσία ύψους 250.000 ευρώ στον καθένα, αλλά και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Οι δυο μεσάζοντες για την προμήθεια των ελικοπτέρων αλλά και του πυραυλικού συστήματος Exocet, σύμφωνα με πληρηφορίες στις απολογίες τους στον ανακριτή αρνήθηκαν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και υποστήριξαν πως δεν έχουν διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην προμήθεια των «Exocet» φέρονται να υποστήριξαν πως δεν έχουν βάση τα όσα είχα αναφέρει στην απολογία του ο πρώην διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Κάντας. Ο τελευταίος είχε ομολογήσει στους ανακριτές πως δωροδοκήθηκε από τον Στ. Κομνόπουλο με 400.000 ευρω.
Σε ό,τι αφορά στην προμήθεια των Super Puma φέρονται να ανέφεραν στον ανακριτή ότι δεν γνώριζαν τίποτα για την εμπλοκή του Γ. Καρατζαφέρη στην υπόθεση μέχρι το όνομά του να αναφερθεί στον Τύπο. Μάλιστα, προσκόμισαν στον ανακριτή και στοιχεία των εταιρειών τους, προκειμένου να αποδείξουν πως δεν διακίνησαν ποτέ «μαύρο» χρήμα και ότι όλα είναι νόμιμα.
Για τα χρήματα που διακινήθηκαν μέσω των λογαριασμών τους οι δυο κατηγορούμενοι, φέρονται να ανέφεραν πως έκαναν «εξυπηρέτηση» και όχι δωροδοκία. Όπως φέρονται να είπαν, τους ζητήθηκε από τον τραπεζίτη τους να διευκολύνουν έναν πελάτη του, ο οποίος χρειάζονταν χρήματα στο εξωτερικό και δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Δέχθηκαν καθώς και εκείνοι χρειάζονταν άμεσα χρήματα σε γειτονική της Ελλάδας χώρα για την αγορά ακινήτου και επειδή ήθελαν επίσης να αποφύγουν για διάφορους διαδικαστικούς λόγους το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Το όφελός τους θα ήταν ότι τα χρήματα θα τους επιστρέφονταν στη χώρα που ήθελαν άμεσα να τα χρησιμοποιήσουν και που ο δανειζόμενος -εν προκειμένω ο Γ. Καρατζαφέρης- είχε τη δυνατότητα να το κάνει.
Όσον αφορά στο ποσό των περίπου 500.000 ευρώ που φαίνεται να φτάνει σε τρεις στρατιωτικούς, οι δυο κατηγορούμενοι φέρονται να ανέφεραν πως η μεγαλύτερη καταβολή του ποσού γίνεται το 2007, επτά χρόνια δηλαδή μετά την υπογραφή της σύμβασης. Όπως φέρονται να υποστηρίζουν πρόκειται για μεγάλο χρονικό διάστημα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως καταβολή μίζας.
Μάλιστα η κατάθεση πραγματοποιείται στον έναν εξ αυτών, τον Θεόδωρο Μόσχο, που ήταν οπως υποστηρίζουν και συνεργάτης τους. Τα περίπου 350.000 ευρώ που εμβάζονται από τον Θ. Μόσχο στους άλλους δύο στρατιωτικούς, ήταν και πάλι προς εξυπηρέτηση που του ζήτησαν.
Τα κατηγορητήρια
Για τους δυο επιχειρηματίες ο ανακριτής κ. Μαλλής αναφέρει στα κατηγορητήρια που εξέδωσε πως το 1998 «υποσχέθηκαν στους πρώην αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας, ωφελήματα ποσού 523.773 ευρώ τουλάχιστον, προκειμένου αυτοί, υπό την ιδιότητά τους ως κρατικοί αξιωματούχοι, να προβούν στις αναγόμενες στα καθήκοντά τους υπηρεσιακές ενέργειες σχετικά με την υπηρεσιακή προώθηση και σύναψη της υπ. αριθ. 037/00 σύμβασης προμήθειας των ελικοπτέρων Super Puma κατά παράβαση των καθηκόντων τους».
Σύμφωνα μάλιστα με το κατηγορητήριο «ο Θεόδωρος Μόσχος έλαβε το 2008 συνολικά 523.773 ευρώ» και από το ποσό αυτό τα επιμέρους ποσά 185.000 και 185.000 ευρώ αντίστοιχα, αφορούσαν, κατά τον ανακριτή, τη δωροδοκία των αξιωματικών Ι. Ράμμου και Π. Στράντζαλη.
Ακόμη στο κατηγορητήριο αναφέρεται επίσης πως οι δύο επιχειρηματίες προχώρησαν σε σειρά κινήσεων και συναλλαγών σε πολλούς χρηματοπιστωτικούς φορείς «με σκοπό να απομακρυνθούν τα ίχνη των κεφαλαίων από την αρχική τους προέλευση και να παρεμποδισθεί ο εντοπισμός τους από τα ελεγκτικά όργανα από την Ελλάδα», όπου τελικά επρόκειτο να μεταφερθούν τα χρήματα.
Για να πετύχουν δε το σκοπό τους πραγματοποίησαν «μια σειρά συναλλαγών μέσω τραπεζικών λογαριασμών, σε διάφορες τράπεζες διαφόρων χωρών και διάφορους ενδιάμεσους δήθεν δικαιούχους, νομικά πρόσωπα, μέσω των οποίων, διακινήθηκαν τα χρήματα της δωροδοκίας και κυκλοφόρησαν στο χρηματοπιστωτικό τομέα».
Με τον τρόπο αυτό καταλήγει ο ανακριτής «σκοπεύατε να συγκαλύψετε την αληθή αιτία της μεταβίβασης των κεφαλαίων, να απομακρυνθούν τα ίχνη των κεφαλαίων αυτών από την αρχική τους προέλευση της δωροδοκίας για το ανωτέρω εξοπλιστικό πρόγραμμα και να παρεμποδιστεί ο εντοπισμός τους από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα στην Ελλάδα».
Ο Γ. Καρατζαφέρης
Υπενθυμίζεται πως στον κ. Μαλλή είχε απολογηθεί και ο πρώην αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας Παναγιώτης Στράντζαλης, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και δωροδοκία στην ίδια υπόθεση, δηλαδή της προμήθειας των ελικοπτέρων Super Puma. Αμέσως μετά την απολογία ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης ύψους 150.000 ευρώ.
Εν τω μεταξύ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί από τον εφέτη ειδικό ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Πιο συγκεκριμένα, στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανακριβή δήλωση Πόθεν Εσχες και σε βαθμό πλημμελήματος για συμμετοχή σε off shore.

http://www.trelokouneli.gr/kaname-exuphrethsh-eipan-ston-anakriti-oi-emporoi-oplon-gia-ta-1-65-ekat-euro-tou-karatzaferh/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...