Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Ο Σημίτης «πάγωσε» την έρευνα για τα πετρέλαια!


f9bdbac82403d8516e4d07c6aac8e174 XL 250x180 Ο Σημίτης «πάγωσε» την έρευνα για τα πετρέλαια!Η κα Γεωργοπούλου στέλνει στο σκαμνί τον άνθρωπο που πρόδωσε ένα ολόκληρο έθνος…
Στο μακρινό 1995
Το γαλλικό ερευνητικό σκάφος «Αταλάντη» πραγματοποιεί γεωφυσικές έρευνες για τον εντοπισµό δοµών που µπορεί να φιλοξενούν ενεργειακά κοιτάσματα εντός της ελληνικής ΑΟΖ.
Η έρευνα που πραγµατοποιεί είναι επίσηµη και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση µέσω του προγράμματος MΑSTII. Ωστόσο, στο γαλλικό πλοίο δεν είναι όλοι οι ερευνητές ξένοι, εκπροσωπείται και η χώρα µας…
Σε αυτή τη σηµαντική έρευνα (από το γαλλικό πανεπιστήμιο Εκίλ Νορµάλ), η οποία ουσιαστικά χαρτογράφησε το υπέδαφος του βυθού στην ελληνική ΑΟΖ τόσο στο Ιόνιο όσο και νότια της Κρήτης, η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε µε την κ. Παναγιώτα Γεωργοπούλου γεωφυσικό, που εκπονούσε ήδη τη διδακτορική της διατριβή στο θέµα αυτό. Σηµαντικό δε τµήµα των αποτελεσμάτων αυτών το επεξεργάστηκε η ίδια.
«Το νοτιότερα τµήµα των ερευνών που καλύφθηκε από σεισµικές έρευνες, είναι εκείνο που οριοθετείται βόρεια του κόλπου της Σύρτης (Λιβύη) από τα δυτικά και συνεχίζει προς ανατολάς µέχρι τη λεκάνη του Ηροδότου, η οποία βρίσκεται νοτιοδυτικά της Κύπρου» αναφέρει η κ. Γεωργοπούλου σε κυριακάτικη εφημερίδα σχετικά µε το χώρο των ερευνών, ο οποίος και συμπίπτει ουσιαστικά µε το χώρο που πρόσφατα ερεύνησε η PGS.
Τα αποτελέσματα των ερευνών
Σύμφωνα με την κυρία Γεωργοπούλου έρευνες πραγματοποιούνταν από το 1974. Έρευνες που όπως επισημαίνει οδήσησαν σε εξαιρετικές ανακαλύψεις.
1) Την κάλυψη του πυθμένα ολόκληρου του Ιονίου με άλατα της Μεσσήνιας περιόδου
2) Την ύπαρξη εβαποριτών το πάχος των οποίων υπολογίστηκε άνω των 8 χλμ.
3) Την ύπαρξη ασβεστολίθων της Κρητιδικής περιόδου μέσα στους οποίους αναμένονται οι υδρογονάνθρακες.
4) Την ανακάλυψη πληθώρας λασποηφαιστείων.
5) Χαρακτηριστικές ανακαλύψεις ήταν και οι υποθαλάσσιες χαρτογραφήσεις των λιμνών αλμυρότητας.
Τόσο ενθαρρυντικά ευρήματα για την παρουσία μεγάλων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου θα προκαλούσαν το τεράστιο ενδιαφέρον οποιασδήποτε κυβέρνησης.
Ωστόσο η κυβέρνηση Σημίτη έθαψε το θέμα σε μία νύχτα.
Όπως δηλώνει ο καθηγητής Γεωλογίας του ΑΠΘ κ. Τσόκας Ο Σημίτης απαξίωσε το ερευνητικό τμήμα των ΕΛΠΕ. Η έρευνα για πετρέλαιο στην Ελλάδα σταμάτησε πριν καν αρχίσει.
Η νορβηγική PGS
Παρόλα αυτά έστω και με τεράστια καθυστέρηση πριν από λίγους μήνες η συγκεκριμένη εταιρία ολοκλήρωσε τις έρευνές της στην περιοχή.
Η κυρία Γεωργοπούλου υπογράμμισε πως η συγκεκριμένη έρευνα θα αποκαλύψει την ύπαρξη μεγάλων ενεργειακών κοιτασμάτων.
Τέλος, αξίζει να επισημάνουμε πως οι χώρες που παράγουν πετρέλαιο δεν μπήκαν στο ευρώ.
http://troktiko.eu/2013/04

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...