Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Για πρώτη φορά, όλοι οι νέοι άνω των 18 ετών, ακόμη κι αν είναι μαθητές Λυκείου, φοιτητές ή φαντάροι, θα πρέπει να υποβάλουν φορολογική δήλωση


 Κρυφοί φόροι για σπουδαστές και φαντάρους
 
Για πρώτη φορά, όλοι οι νέοι άνω των 18 ετών, ακόμη κι αν είναι μαθητές Λυκείου, φοιτητές ή φαντάροι, θα πρέπει να υποβάλουν φορολογική δήλωση, είτε έχουν εισόδημα είτε όχι. Η απόφαση αυτή, που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες νέους, κρύβει παγίδες και φορολογικές επιβαρύνσεις – έστω και μικρές – για τους ίδιους τους νέους, αλλά και για τους γονείς τους.
Όπως αναφέρει σήμερα το «Βήμα της Κυριακής», οι ενήλικοι νέοι, είτε είναι προστατευόμενα τέκνα είτε όχι, που δεν έχουν στο όνομά τους κανένα περιουσιακό στοιχείο ούτε καν καταθέσεις σε κοινούς λογαριασμούς με τους γονείς τους, είναι εκείνοι που δεν θα επιβαρυνθούν με κάποιο ποσό.
Ωστόσο ακόμη και εκείνοι θα πρέπει να υποβάλουν φορολογική δήλωση, στην οποία θα εμφανίσουν μηδενικά τεκμαρτά εισοδήματα οπότε θα απαλλάσσονται από το ελάχιστο τεκμήριο των 3.000 ευρώ και θα παραμένουν σε κάθε περίπτωση αφορολόγητοι.
Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει να εκδώσουν ΑΦΜ, εάν δεν έχουν ήδη.
Οι νέοι που είναι συνδικαιούχοι σε τραπεζικούς λογαριασμούς των γονέων τους, θα πρέπει να δηλώσουν εισόδημα από τόκους καταθέσεων, ακόμη και αν το ποσό είναι 1 ευρώ! Σε αυτήν την περίπτωση θα τους «χρεώνεται» αυτόματα τεκμαρτό εισόδημα 3.000 ευρώ! Για εισόδημα ύψους 3.000 ευρώ θα πρέπει να προσκομίσουν αποδείξεις ύψους 750 ευρώ. Εάν δεν το πράξουν, απειλούνται με επιβολή φόρου ύψους 75 ευρώ. Αν το τεκμαρτό εισόδημα είναι άνω των 5.000 τότε οι νέοι θα επιβαρυνθούν με φόρο εισοδήματος τουλάχιστον 10% για το τμήμα του εισοδήματος που είναι πάνω από το ποσό αυτό.

http://troktiko.eu/2013/04/krufoi-foroi-gia-spoudastes-kai-fantarous/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...