Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Η Λήμνος δεν θα εξυπηρετείται πια από το «Aqua Maria»


 Η Λήμνος δεν θα εξυπηρετείται πια από το «Aqua Maria»
Το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής απομόνωσης της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου ήρθε για μία ακόμη φορά στο προσκήνιο μετά τις τελευταίες προσπάθειες της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου να διατηρήσει το πλοίο «Aqua Maria» στην βασική ακτοπλοϊκή γραμμή της Λήμνου και το πλοίο «Ταξιάρχης» στη γραμμή που συνδέει τη Λήμνο με τη Βόρειο Ελλάδα, αντί του «Θεόφιλος», το Πάσχα αλλά και την θερινή περίοδο.
Η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας ήταν άμεση. Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής μετέβη στην Αθήνα όπου συναντήθηκε με τον Υπουργό Ναυτιλίας και απαίτησε την απόσυρση του εν λόγω πλοίου από τη Λήμνο.
Η πίεση συνεχίστηκε με «καταιγισμό» επιστολών στο Υπουργείο Ναυτιλίας, από τον Δήμαρχο Λήμνου, τοπικούς φορείς, αλλά και τα επιμελητήρια Θεσσαλονίκης και Λέσβου.
Ταυτόχρονα ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κάλεσε την εταιρεία σε απολογία με την αιτιολογία της μη τήρησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει.
Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013 συγκλήθηκε και η επιτροπή των Τοπικών Φορέων του νησιού μας, η οποία και ομόφωνα αποφάσισε να συζητηθούν οι εξελίξεις στο ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Λήμνου, στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2013, στην οποία και έχουν καλεστεί να παραστούν οι βουλευτές του νομού μας καθώς και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου προκειμένου να εκφραστούν οι θέσεις όλων απέναντι στο σοβαρότατο πρόβλημα της Λήμνου. Η επιτροπή συναντήθηκε και με τους τοπικούς εκπροσώπους κομμάτων από τους οποίους και ζήτησε να αναλάβουν ενεργό ρόλο
στην επίλυση του ακτοπλοϊκού προβλήματος που ταλαιπωρεί χρόνια την κοινωνία της Λήμνου.
Παράλληλα ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Ναυτιλίας, τον Γενικό Γραμματέα του ΥΝΑ κ. Αθανάσιο Μπούσιο και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Σπιλάνη.
Το απόγευμα της Παρασκευής 12 Απριλίου 2013 η εταιρεία τελικώς κατέθεσε νέα πρόταση δρομολογίων, συμμορφούμενη στις συμβατικές της υποχρεώσεις.
Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Κωστή Μουσουρούλη και των Γενικών Γραμματέων κατά την οποία, όπως ενημέρωσαν ο κ. Μπούσιος και ο κ. Σπιλάνης τον Δήμαρχο Λήμνου, αποδέχθηκαν τα νέα δρομολόγια που θα εξυπηρετούν τη Λήμνο το Πάσχα αλλά και την θερινή περίοδο.
Από τις 26 Απριλίου 2013 η βασική γραμμή της Λήμνου δεν θα εξυπηρετείται πια από το «Aqua Maria», αλλά από το «Ταξιάρχης», όπως προβλέπεται από την σύμβαση, ενώ η σύνδεση με τη Βόρειο Ελλάδα θα γίνεται αρχικά από το «European Express» και από τον Ιούνιο από το πλοίο «Θεόφιλος».
Η εντονότατη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας δεν επέτρεψε στα όποια συμφέροντα να καταδικάσουν στον τόπο μας σε οικονομικό μαρασμό.
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενωμένοι, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε όσα δικαιούμαστε.
Πηγή: lesvosnews.gr
http://troktiko.eu/2013/04/h-limnos-den-tha-exuphreteitai-pia-apo-to-aqua-maria/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...