Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Μαρκογιαννάκης. Το Σύνταγμα απαγορεύει τη βίαιη προσαγωγή Παπανδρέου

 Μαρκογιαννάκης. Το Σύνταγμα απαγορεύει τη βίαιη προσαγωγή Παπανδρέου
Σε τηλεφωνική του παρέμβαση σήμερα το πρωϊ σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή, ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για τη «λίστα Λαγκάρντ» κ. Μαρκογιαννάκης είπε πως το Σύνταγμα δεν επιτρέπει τη βίαιη προσαγωγή του κ. Παπανδρέου ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυς, όπως προφανώς (λέμε εμείς) θα συνέβαινε με κάθε απλό πολίτη.
Συγκεκριμένα επικαλέστηκε την βουλευτική ιδιότητα του κ. Παπανδρέου και είπε ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα (άρθρο 62, βουλευτική ασυλία) «Όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος ο βουλευτής δεν διώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια του Σώματος». Επομένως δεν μπορεί να διαταχθεί από την εξεταστική επιτροπή η βίαιη προσαγωγή του βουλευτή κ. Παπανδρέου.
Εμείς θα προσθέταμε πως ακόμα και αν δεν είχε τη βουλευτική ιδιότητα ο κ. Παπανδρέου, ακόμα και τότε θα υπαγόταν στην προστασία του άρθρου 86 του Συντάγματος, ως διατελέσας μέλος κυβέρνησης. Δηλαδή ακόμα και η αναφορά του ονόματός του στο πλαίσιο κάποιας εξέτασης, θα σταματούσε αμέσως τη διαδικασία και ο σχετικός φάκελος θα αποστελλόταν αμελλητί στη Βουλή.
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η μόνη λύση είναι η αλλαγή αυτού του Συντάγματος, αυτού του πολιτικού συστήματος. Άλλη λύση δεν υπάρχει.
Πέτρος Χασάπης
http://troktiko.eu/2013/04/markogiannakhs-to-suntagma-apagoreuei-th-biaih-prosagogi-papandreou/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...