Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Έτοιμη η Αθήνα για μεταβίβαση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα


 Έτοιμη η Αθήνα για μεταβίβαση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα
 
 
Σε ετοιμότητα για να μεταβιβαστούν άμεσα τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών σε ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα, βρίσκεται το σχέδιο που επεξεργάζονται κυβέρνηση και Τράπεζα της Ελλάδος, υπό την προϋπόθεση φυσικά ότι οι κυπριακές αρχές θα ανάψουν το «πράσινο φως».
Στη «σκιά» των πληροφοριών που έρχονται από την Κύπρο, σύμφωνα με τις οποίες οι διοικήσεις των Κυπρίων ανθίστανται σε μια τέτοια μεταβίβαση, στην Αθήνα το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας συνεδρίασε και αποφάσισε πως προχωρά, βάσει του σχεδίου που συμφωνήθηκε στο Eurogroup, στην αναζήτηση πιθανού αγοραστή των εν Ελλάδι υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών.
Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα επιβεβαιώνει ουσιαστικά τις πληροφορίες πως ήδη έχουν εκδηλώσει αρκετές τράπεζες το ενδιαφέρον τους, για να αναλάβουν άμεσα τα υποκαταστήματα των κυπριακών.
Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι «ελληνικές τράπεζες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση των υποκαταστημάτων. Η Τράπεζα της Ελλάδος, στο πλαίσιο των εποπτικών αρμοδιοτήτων της, θα δώσει την τελική έγκριση για τη συναλλαγή».
Όπως διαφαίνεται από την ανακοίνωση, η κυβέρνηση εφαρμόζει το σχέδιο που συμφωνήθηκε στο Eurogroup της 16ης Μαρτίου 2013.
Όπως τονίζεται, εκεί «συμφωνήθηκε το πλαίσιο για τη μεταβίβαση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σε ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα, με τρόπο που διαφυλάσσει στο ακέραιο τους καταθέτες των υποκαταστημάτων αυτών και διασφαλίζει το ελληνικό δημόσιο συμφέρον και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα».
Κλειστές και «εκτός ταμπλό» για δύο μέρες οι εν Ελλάδι κυπριακές τράπεζες
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, δεν θα σηκώσουν ρολά για άλλες δύο μέρες τα υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας.
Επιπλέον, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα θέσει εκτός διαπραγμάτευσης για την Τρίτη και την Τετάρτη τις μετοχές των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αθηνών κυπριακών τραπεζών.
Τα καταστήματα στην Ελλάδα των τραπεζικών ιδρυμάτων Τράπεζα Κύπρου, CPB (Λαϊκή Τράπεζα) και Ελληνική Τράπεζα θα παραμείνουν κλειστά στις 19 και 20 Μαρτίου 2013, σύμφωνα με απόφαση των κυπριακών αρχών.

http://troktiko.eu/2013/03/etoimh-h-athina-gia-metabibash-ton-kupriakon-trapezon-sthn-ellada/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...