Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Σβήνουν τα φώτα για την «Ώρα της Γης»

Σβήνουν και φέτος στις 20.30 (τοπική ώρα) και για μια ώρα τα φώτα σε κτήρια και μνημεία σε περισσότερες από 150 χώρες στο πλαίσιο της «Ώρας της Γης» (Earth hour), που ξεκίνησε... 2007 και έχει στόχο να κινητοποιήσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο εναντίον της ανόδου της θερμοκρασίας.

Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να συμμετέχουν για μια ακόμη χρονιά στη μεγαλύτερη οικολογική διαδήλωση στον κόσμο.

Ετσι τα φώτα θα σβήσουν απόψε στο λιμάνι του Σίδνεϊ, στην πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο, στους καταρράκτες του Νιαγάρα, στον υψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου, τον Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι, στην Ακρόπολη της Αθήνας, στα τείχη του Ντουμπρόβνικ στην Κροατία, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου, στην παλιά ακρόπολη της πόλης Αρμπίλ στο Κουρδιστάν, αλλά και σε νέες τοποθεσίες όπως στις πλατείες Αλ-Τζούντι και Παλαιστίνη στη Γάζα, στη Μικρή Γοργόνα της Κοπεγχάγης ή ακόμη στο αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου στη Φλορεντία.

«Αυτό που άρχισε το 2007 στο Σίδνεϊ με δύο εκατομμύρια ανθρώπους, έγινε μια παράδοση σ' όλη τη χώρα και σ' όλο τον κόσμο», τόνισε ο Ντέρμοτ Ο'Γκόρμαν, διευθυντής του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) στην Αυστραλία.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από το WWF το 2007 στην Αυστραλία, όπου φέτος το σύνθημα είναι «να σβήσουμε τα φώτα για τα καλά» και να στραφούμε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η εκστρατεία έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις και αγγίζει πλέον «εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους», σημείωσε ο συνιδρυτής και διευθυντής του εγχειρήματος Άντι Ρίντλεϊ.

«Πέρυσι συμμετείχαν 7.000 τοποθεσίες σε 152 χώρες σ' όλο τον κόσμο, δηλαδή 30% περισσότερες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά», τόνισε.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/03/blog-post_9548.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...