• Συλλεκτικά Κέρματα

  • Koula News

  • Pixwords Λύσεις

  • 250+ Flash Games

  • PixWords Scenes Λύσεις

  • 12 Ελληνικά Torrent Sites 2016

  • Γεωπονικά Θέματα!

  • PicWords Λύσεις

  • ΛεξοΜανία Λύσεις

  • Slice Words Λύσεις

  • Me1matia Channel

  • Apache OpenOffice 4.1.7

Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Στο 37,5% το κούρεμα των καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου

Στο 37,5% θα ανέλθει το «κούρεμα» στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου, σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλελεύθερου. Παράλληλα, δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας τα διατάγματα για να ….
ξεκινήσει η διαδικασία της αναδιάρθρωσης του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου και η απορρόφηση της «καλής» Λαϊκής. Στο μεταξύ, για πέντε ακόμα ημέρες παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στις τραπεζικές συναλλαγές στην Κύπρο, καθώς δημοσιεύθηκε νέο Διάταγμα με τροποποιήσεις στα μέτρα.
Αντιδράσεις για την ερευνητική επιτροπή
Λανθασμένη χαρακτηρίζει το ΑΚΕΛ την απόφαση της κυβέρνησης να διορίσει τριμελή ερευνητική επιτροπή, αντί ποινικών ανακριτών, για να διερευνήσει γεγονότα, αποφάσεις και συνθήκες που οδήγησαν στην παρούσα κατάσταση της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος. Ο βουλευτής του κόμματος Αριστος Δαμιανού εκτιμά ότι η απόφαση της κυβέρνησης δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της κοινωνίας, αλλά και πιθανόν να αποδειχτεί αναποτελεσματική.
Αμφιβολίες ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη διερεύνηση και τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών για τη σημερινή οικονομική τραγωδία, εκφράζει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Λιλλήκας. Σε γραπτή δήλωση, ο κ. Λιλλήκας υπογραμμίζει ότι όλοι γνωρίζουν πως Ερευνητικές Επιτροπές αυτού του τύπου, «αποτελούν προπέτασμα καπνού» και καλεί το Γενικό Εισαγγελέα να προχωρήσει σε αυτεπάγγελτη ποινική έρευνα για όλες τις πτυχές της οικονομικής τραγωδίας, που βιώνουν σήμερα οι Κύπριοι πολίτες.
«Φρένο» στα σενάρια εξόδου από την Ευρωζώνη
Δεν πρόκειται να φύγει η Κύπρος από το ευρώ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι στο Δημόσιο απαιτούνται μεταρρυθμίσεις με δραστική μείωση του κόστους λειτουργίας του.
Μιλώντας 5ο Ετήσιο Συνέδριο της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ), ο κ. Αναστασιάδης διευκρίνισε ότι αυτό δεν σημαίνει και μείωση μισθών και ωφελημάτων.
Ο Κύπριος Πρόεδρος, όπως αναφέρει το Sigmalive.com, αναφέρθηκε στην κατάσταση στην οποία περιήλθε το κράτος, λέγοντας ότι παρέλαβε ένα κράτος χρεοκοπημένο και πρέπει αυτοί που διαχειρίζονταν την οικονομία να κάνουν αυτοκριτική.
Για εννέα μήνες, είπε, γνώριζαν ότι η Λαϊκή Τράπεζα χρεοκοπούσε και ανέβαλλαν να πάρουν αποφάσεις μέχρι να αναλάβει η νέα Κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι έφθασε μάλιστα να έχει χρέος 11 δισεκατομμύρια ευρώ. Όπως είπε, μια τράπεζα έχει ανάγκη χρηματοδότησης όσο ένα κράτος.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο παύσης του Διοικητή της Τράπεζα; Κύπρου, ο κ. Αναστασιάδης, είπε ότι αυτό δεν είναι θέμα δημοσίου διαλόγου αλλά αντικείμενο προβληματισμού όλων, πως μέσα από ένα καλύτερο συντονισμό ξεπερνούμε τα προβλήματα.
Στις 4 Απριλίου το μνημόνιο στο Eurogroup
Το συμφωνημένο Μνημόνιο της Κύπρου πρέπει να παρουσιαστεί στη σύνοδο της ομάδας Εργασίας του Eurogroup στις 4 Απριλίου. Αυτό δήλωσε σήμερα ο Κύπριος υπουργός Εργασίας Χάρης Γεωργιάδης.
Όπως ανέφερε, με τον τρόπο αυτόν θα μπορέσει να αρχίσει η διαδικασία της επικύρωσής του από τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, αφού σε αρκετές περιπτώσεις πρέπει να υπάρξει έγκριση από τα εθνικά κοινοβούλια.
Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε την ανάγκη η Κύπρος να πάρει την πρώτη δόση το συντομότερο δυνατό, δεδομένων των άσχημων οικονομικών της κυβέρνησης.
http://www.trelokouneli.gr/sto-375-to-kourema-ton-katatheseon-stin-trapeza-kiprou/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...