Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

«Εκτός Δημοσίου 150.000 υπάλληλοι για να συνεχιστεί η βοήθεια»

 «Εκτός Δημοσίου 150.000 υπάλληλοι για να συνεχιστεί η βοήθεια»
 
Στο θέμα της μείωσης του αριθμού των υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, επικεντρώνεται σε σημερινό του δημοσίευμα το Bloomberg, επισημαίνοντας ότι η απόφαση για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα μπορεί να αποδειχτεί στο τέλος αναπόφευκτη. Σύμφωνα με τις συγκλίνουσες απόψεις αναλυτών που επικαλείται το Bloomberg, τα περιθώρια των περικοπών έχουν εξαντληθεί και οι εναλλακτικές δεν υπάρχουν πλέον.
«Η Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς πιστωτές της στην Αθήνα για να συρρικνώσει τον αριθμό των υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα τόσο ώστε να συνεχιστεί η ροή της χρηματικής βοήθειας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Υπογραμμίζει δε, ότι ο προσδιορισμός των περιττών θέσεων και της δημιουργίας ενός συστήματος που θα οδηγήσει σε υποχρεωτική έξοδο περίπου 150.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2015, προκειμένου να λάβει η Ελλάδα την επόμενη δόση των 2,8 δισ. ευρώ αργότερα αυτόν τον μήνα.
«Οι περικοπές στο δημόσιο τομέα είναι ένα βασικό κομμάτι του προγράμματος προσαρμογής, αλλά πολύ δύσκολο πολιτικά», δήλωσε ο Holger Schmieding, επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg Bank. ««Πιθανώς θα πρέπει να απολύσει περισσότερους ανθρώπους, αλλά θα είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία», πρόσθεσε.
Πάνω από τρία χρόνια μετά την αποκάλυψη ότι η Ελλάδα βρισκόταν σε εξαιρετικά δυσχερή δημοσιονομική θέση, η χώρα παραμένει εξαρτημένη από τα δάνεια της ευρωζώνης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να πληρώσει τις συντάξεις και τους μισθούς. Για να πετύχει όμως την εκταμίευση των δόσεων, πρέπει η κυβέρνηση να πετυχαίνει τους στόχους της, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της μείωσης των επιπέδων του προσωπικού.
Η Ελλάδα πρέπει να μειώσει το προσωπικό του Δημόσιου Τομέα κατά 25.000 φέτος, από 150.000 μέχρι το 2015. Ωστόσο, η μονιμότητα των θέσεων προστατεύονται από το Σύνταγμα της χώρας, γι’ αυτό και η κυβέρνηση έχει επιλέξει τη μείωση των μισθών, η οποία μέχρι τώρα φτάνει περί το 20%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου το ήμισυ των δημοσίων δαπανών διοχετεύονται προς τους μισθούς και τις συντάξεις, ενώ ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων φτάνει σύμφωνα με τα στοιχεία της 1ης Οκτωβρίου στις 667.733.

 http://troktiko.eu/2013/03/ektos-dhmosiou-150-000-upallhloi-gia-na-sunechistei-h-boitheia/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...