οργανώσει διαμαρτυρία αλλά και μια ενημερωτική συνάντηση με τους κατοίκους του χωριού την Κυριακή 10/3.
Το έγκλημα παραμένει ανεξιχνίαστο και κανείς από την τοπική κοινωνία δεν έχει αποκαλύψει ποιος σκότωσε εν ψυχρώ αυτά τα δύο σκυλιά πυροβολώντας στο κεφάλι. Το ένα σκυλί πέθανε επί τόπου ενώ στο δεύτερο έγινε ευθανασία, αφού τα τόσο σοβαρά τραύματα στο κρανίο του δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν.
Η πρόεδρος της Ζωόφιλης Δράσης Γεωργία Στεφανάκη τονίζει: «Πρόταση μου είναι να οργανωθούμε, ν' ανέβουμε τη Κυριακή πρωί - πρωί να ξεκινήσουμε από την εκκλησία μετά τη λειτουργία να μιλήσουμε με το κόσμο και να περπατήσουμε σπιθαμή προς σπιθαμή όλο το χωριό να έχουμε πανό και τεράστιες φωτογραφίες με τα πτώματα των ζώων να δουν όλοι το έργο του άξιου συμπολίτη τους, που συγκαλύπτουν, να προβληματιστούν και ίσως να ευαισθητοποιηθούν κάποιοι».
Το σωματείο Ζωόφιλη Δράση κάνει έκκληση στον μάρτυρα ή τους μάρτυρες, που είδαν τι συνέβη, να καλέσουν στο τηλέφωνο: 6948088628. Το διπλό φονικό που σημειώθηκε στη Ρογδιά με θύματα δύο σκυλιά, έχει εξοργίσει τους φιλόζωους και δίνεται αμοιβή 3.000 ευρώ αμοιβή σε όποιον βοηθήσει για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ανθρωπόμορφου κτήνους.
Το Σύνδρομο Κακοποίησης Ζώων
Ο Απόστολος Περιστέρης, αστυνόμος β’, κτηνίατρος και υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κατά τη διάρκεια ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε στη Γ.Α.Δ.Α., τον Φεβρουάριο του 2011 έθιξε μαζί με άλλους εξειδικευμένους επιστήμονες το ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα της «Κακοποίησης και θανάτωσης ζώων συντροφιάς», που αποτελεί μια μεγάλη πληγή στη σύγχρονη – κατά τα άλλα – κοινωνία των Νεοελλήνων.
Σε αυτή την ημερίδα ο κ. Περιστέρης είχε τονίσει: «Οι βίαιες πράξεις σε βάρος των ζώων έχουν αναγνωριστεί ως ενδείξεις επικίνδυνης ψυχοπάθειας, που σπάνια περιορίζεται σ’ αυτά. Οι κοινωνιολόγοι, οι νομοθέτες και τα δικαστήρια διαθέτουν αρκετά στοιχεία, που συνδέουν τις πράξεις βίας προς τα ζώα με αντίστοιχες συμπεριφορές με ανθρώπινα θύματα.
Σύμφωνα με το FBI – καθώς στις Η.Π.Α. υπάρχουν στατιστικά στοιχεία και γίνονται ανάλογες μελέτες – ιστορικό βίας προς τα ζώα έχουν οι περισσότεροι βιαστές και οι δολοφόνοι κατ’ εξακολούθηση. Οι μελέτες, οι οποίες γίνονται πάνω σε ανθρώπους, που έχουν διαπράξει φριχτά εγκλήματα σε βάρος συνανθρώπων τους, αποδεικνύουν πολύ συχνά, ότι υπάρχει ιστορικό κακοποίησης ζώων, πριν οι εγκληματίες καταλήξουν στα ανθρώπινα θύματα.
Το αμερικανικό πρότυπο διαγνωστικό και θεραπευτικό εγχειρίδιο για ψυχιατρικές και συναισθηματικές διαταραχές αναφέρει τη βία προς τα ζώα ως ένα διαγνωστικό κριτήριο για διαταραχές συμπεριφοράς».
Η κακοποίηση ζώων είναι το βήμα πριν την κακοποίηση ανθρώπων
Ο κ. Περιστέρης υποστήριξε ότι, σύμφωνα με έρευνες στον τομέα της Ψυχολογίας και της Εγκληματολογίας, «υπάρχει στενή σχέση μεταξύ των κακοποιήσεων ζώων και της οικογενειακής βίας ή άλλων εγκλημάτων. Η κακοποίηση ζώων συχνά αποτελεί δείγμα μελλοντικής πιθανής βίας προς ανθρώπους».
Ανέφερε δε ότι «σε μια μελέτη, το 71% των γυναικών, που κακοποιήθηκαν, ανέφεραν, ότι το ίδιο άτομο, που τις κακοποίησε, είχε κακοποιήσει κάποτε το κατοικίδιό τους ή απείλησε να κακοποιήσει ζώο! (Ascione, 1998). Σε άλλη μελέτη αναφέρεται, ότι το 88% όσων κακοποιούν παιδιά, είχε επίσης κακοποιήσει ζώα στο σπίτι του. Σε έρευνα του Johns Hopkins University από το 1994 ως το 2000, σε 11 πόλεις των Η.Π.Α., η κακοποίηση ζώων ήταν ένας από τους τέσσερις σημαντικότερους δείκτες που φανέρωναν πιθανούς μελλοντικούς κακοποιούς!
Το 70% όσων είχαν κακοποιήσει ζώο βρέθηκε να έχει κάνει κι άλλα εγκλήματα, ενώ το 44% είχε πειράξει ανθρώπους (Arluke, A. & Luke, C. 1997). Το 61,5% από αυτούς που είχαν κακοποιήσει ζώο είχε επιτεθεί σε ανθρώπους (Clarke, J. P. 2002). Το 63,3% των κρατουμένων λόγω καταδίκης για βίαια εγκλήματα έχει παραδεχτεί πως έχει κακοποιήσει ζώα – εκτός από αυτούς που δεν το παραδέχονται (Schiff Louw Ascione, 1999)».
flashnews.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/03/blog-post_2786.html
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...