Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Γαλλία-Ρωσία: Σχεδόν βέβαιη η παράδοση του πρώτου Mistral στις 14 Νοεμβρίου

Στις 14 Νοεμβρίου θα παραλάβει, επίσημα, η Ρωσία από τη Γαλλία το πρώτο σκάφος της κλάσης Mistral, όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης...
Ντμίτρι Ραγκόζιν, ο οποίος δήλωσε πως η ρωσική πλευρά έλαβε επίσημη πρόσκληση.

Η Γαλλία θα περιμένει βέβαια επισήμως μέχρι τον Νοέμβριο για να αποφασίσει αν θα παραδώσει το πρώτο από τα δύο παραγγελθέντα από τη Ρωσία ελικοπτεροφόρα της κλάσης Mistral, όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας λε Ντριάν, θα μπορούσε όμως να εκτιμηθεί με ασφάλεια, ότι η πρόθεση των Γάλλων είναι σαφώς υπέρ της παράδοσης χωρίς καθυστερήσεις.

Ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ αντιστέκεται, εδώ και καιρό, στις αμερικανικές πιέσεις να καταγγείλει το, ύψους 1,2 δισ. ευρώ συμβόλαιο με τη Ρωσία για τα δύο πολεμικά. «Ο πρόεδρος είπε πως αν οι πολιτικές συνθήκες δεν αλλάξουν δεν θα δώσει την συγκατάθεσή του για την παράδοση», είχε πει ο Γάλλος υπουργός, συμπληρώνοντας πως «η τελική απόφαση θα ληφθεί τον Νοέμβριο».

Η πρόσκληση όμως που εστάλη στη ρωσική κυβέρνηση σημαίνει πως η Γαλλία αποφάσισε να παραδώσει το πρώτο σκάφος, το «Βλαδιβοστόκ». Εκτός αν ο Ρώσος αντιπρόεδρος ψεύδεται – ενδεχόμενο από απίθανο (σε ένα τόσο σοβαρό θέμα μια τόσο χοντροκομμένη προβοκάτσια, θα είχε τουλάχιστον υπάρξει γαλλική διάψευση), έως αδύνατο.

Η Γαλλία είναι και πρακτικά πολύ δύσκολο να αθετήσει τους όρους της σύμβασης που έχει υπογράψει, αφού πέραν των χρημάτων, η ακύρωση της συμφωνίας θα σήμαινε την άμεση απώλεια 1.000 θέσεων εργασίας. Έμμεσα δε, θα πλήξει ακόμα σοβαρότερα τη γαλλική αμυντική βιομηχανία, στην οποία απασχολούνται 40.000 εργαζόμενοι.

http://www.defence-point.gr/news/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...