Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ο Νίκος Δένδιας νέος υπουργός Αμυνας, ο Κώστας Σκρέκας στο Ανάπτυξης

 
Αθήνα
Ο Νίκος Δένδιας αναλαμβάνει καθηκοντα νέου υπουργού Αμυνας μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος από αύριο, Σάββατο 1η Νοεμβρίου, μετακομίζει στην Κομισιόν.

Τη θέση του Νίκου Δένδια στο υπουργείο Ανάπτυξης καταλαμβάνει ο βουλευτής Τρικάλων Κώστας Σκρέκας.

Επίσης, τη θέση του κ. Αβραμόπουλου στη Βουλή θα καταλάβει ο πρώτος επιλαχών, Θάνος Πλεύρης.

«Αντιλαμβάνομαι πλήρως το μέγεθος της ευθύνης, ιδίως σε αυτή τη συγκυρία» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας για τον ορισμό του στη θέση του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας.

«Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μου έκανε την μεγάλη τιμή να με ορίσει υπουργό Εθνικής Άμυνας. Αντιλαμβάνομαι πλήρως το μέγεθος της ευθύνης, ιδίως σε αυτή τη συγκυρία. Ο κ. Κώστας Σκρέκας είναι νέος πολιτικός, με ήθος και γνώσεις, αλλά και με εμπειρία στην αγορά. Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχει απολύτως στα καθήκοντά του ως υπουργός Ανάπτυξης» σημείωσε.

Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κώστας Σκρέκας δηλώσεις του για τα νέα του καθήκοντα τόνισε ότι η προσπάθειά του να δικαιώσει την επιλογή του πρωθυπουργού στο πρόσωπό του είναι ακόμη μεγαλύτερη. Ο κ. Σκρέκας είπε ότι είχε ήδη την πρώτη συνάντηση και συνεργασία με τον κ. Δένδια για «να μη χαθεί ούτε λεπτό» και πρόσθεσε ότι «κυρίαρχο μέλημά μας είναι οι μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν την Ανάπτυξη».

«Βασικός μας στόχος είναι η αξιοποίηση και ο πολλαπλασιασμός της αποτελεσματικότητας του κάθε ευρώ, είτε αυτό προέρχεται από τον έλληνα φορολογούμενο, είτε από την Ευρώπη» συμπλήρωσε.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον απερχόμενο υπουργό Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων στην Κομισιόν.

Ο κ. Σαμαράς είχε συνάντηση στο Μαξίμου και με τον κ. Δένδια. Ο νέος υπουργός Άμυνας, σε συνομιλία με δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης, ανέφερε ότι εκείνος θα φέρει τη Δευτέρα το πρωί στη Βουλή τη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια και μετά το απόγευμα θα γίνει η ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο.
Επίσης, είπε ότι ενημερώθηκε από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής τους ότι είναι η επιλογή του πρωθυπουργού για τη θέση του υπουργού Άμυνας, ενώ είχε τη δυνατότητα να συζητήσει για λίγο και με τον διάδοχό του στο υπουργείο Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, ο οποίος επίσης βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο κ. Δένδιας τόνισε μάλιστα ότι είναι διατεθειμένος να βοηθήσει τον κ. Σκρέκα σε οτιδήποτε εκείνος χρειαστεί επισημαίνοντας ότι τους συνδέει μακρά φιλία.
Ο 41χρονος Κώστας Σκρέκας ήταν ένα από μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ που είχε ανοικτή γραμμή με το Μέγαρο Μαξίμου και ήταν από τους νέους βουλευτές που είχαν, με παρότρυνση του πρωθυπουργικού επιτελείου, συχνές παρουσίες σε εκπομπές των ΜΜΕ. Πολλάκις ο νέος βουλευτής, υιός του επί σειρά ετών βουλευτή Τρικάλων Θόδωρου Σκρέκα, είχε συγκρουστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Προ ημερών είχε αντιπαρατεθεί στη Βουλή με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις καταλήψεις στα ΑΕΙ λέγοντας: «Τι έκανε ο πρύτανης; Το αυτονόητο... Έχετε πάει σε δημόσιο κτίριο ή υπηρεσία και να μην υπάρχει έλεγχος, τι είναι; Μπάτε σκύλοι αλέστε; Δεν θα σας αφήσουμε... Αυτό που θέλετε εσείς είναι η απόλυτη αναρχία».
Η ορκωμοσία των δυο νέων υπουργών θα γίνει την Δευτέρα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231359977

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...