Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ο τάφος συνδέεται με τον Μέγα Αλέξανδρο - Οι ομοιότητες με τις σφίγγες του Καϊρου



Σχεδόν δύο 24ωρα μετά την αποκάλυψη του μαρμάρινου κεφαλιού της ανατολικής σφίγγας στον τάφο της Αμφίπολης, οι επιστήμονες εξετάζουν, συγκρίνουν τις εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα και καταλήγουν στα συμπεράσματά τους.
Σύμφωνα με τον συγγραφέα και Αιγυπτιολόγο Άντριου Τσανγκ, οι σφίγγες της Αμφίπολης μοιάζουν ιδιαίτερα με αυτές που είχαν βρεθεί στο Σεράπειο της Μέμφιδος, νότια του Καΐρου, όπου βρίσκεται ένα κενοτάφιο προν τιμήν του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις...
Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha εξέφρασε την πεποίθηση πως στο Σεραπείο της Μέμφιδος ήταν ο πρώτος τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ότι είναι πιθανόν να συνδέονται οι δύο τάφοι.

Οι Λόιερ και Πικάρντ το 1955 σε βιβλίο τους για τα ελληνικά γλυπτά υποστηρίζουν ότι οι Σφίγγες της Μέμφιδος χρονολογούνται στην εποχή του Πτολεμαίου Α', ενώ η Ντόροθι Τόμπσον το 1998 στο βιβλίο της Memphis Under The Ptolemies ανέφερε ότι τα γλυπτά σχηματίζουν ένα ημικύκλιο που φυλούν την είσοδο του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το κεφάλι της ανατολικής Σφίγγας εντοπίστηκε μέσα στα χώματα δίπλα στο κατώφλι της δίφυλλης μαρμάρινης πόρτας, μέσα στον τρίτο θάλαμο και σε απόσταση περίπου 14 μέτρων από τα δύο γλυπτά στην είσοδο του τάφου. 
Το κεφάλι ύψους 60 εκατοστών, φορά καπέλο, φέρει ίχνη κόκκινου χρώματος, έχει κυματιστά μαλλιά τα οποία πέφτουν στον αριστερό της ώμο και συγκρατούνται με μια λεπτή κορδέλα, και βρέθηκε σχεδόν ακέραιο, με μια ελάχιστη θραύση στη μύτη ενώ βρέθηκαν και τμήματα από τα φτερά των Σφιγγών που λείπουν.
Ερωτήματα δημιουργούνται σύμφωνα με αρχαιολόγους για το πως η κεφαλή της Σφίγγας βρέθηκε σε τόσο μεγάλη απόσταση και πιθανολογούν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να έγινε από ανθρώπινο χέρι. 

Πηγή: newsit.gr
http://amfipolinews.blogspot.gr/2014/10/blog-post_559.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...