Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

F1: Αποχωρούν ομάδες λόγω δυσχερειών!

Όπως όλα δείχνουν στους επόμενους  αγώνες σε ΗΠΑ και Βραζιλία στο grid θα βρίσκονται μόνο 18 μονοθέσια. 

 

 

Η FOM επιβεβαίωσε πως στο αεροπλάνο που θα μεταφέρει τα μονοθέσια των ομάδων στο Ώστιν του Τέξας δε θα βρίσκονται αυτά των Marussia και Caterham. Ο Έκλεστον έδωσε άδεια στις δυο ομάδες να μην παραστούν σε μια προσπάθεια να αμβλυνθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Πέρα από το άμεσο οικονομικό θέμα που έχουν οι δυο ομάδες ειδικά η Caterham που άλλαξε μετοχική σύνθεση πολύ πρόσφατα η μεγάλη εικόνα για τη F1 είναι αρνητική.



Είναι δεδομένο πως σε αθλητικό επίπεδο δε θα λείψει σε κανέναν η παρουσία των δυο ομάδων που σε πολλές περιπτώσεις τα μονοθέσιά τους κινούνταν σε ρυθμό GP2. Παρότι τόσο ο Κομπαγιάσι όσο και ο άτυχος Μπιανκί που τώρα δίνει μάχη για τη ζωή του, είναι οδηγοί υψηλού επιπέδου.

Το θέμα είναι πως η F1, σήμερα δεν προσφέρει ένα περιβάλλον όπου μπορεί να επιβιώσει εύκολα μια μικρή ιδιωτική ομάδα. Στο πρόσφατο παρελθόν οι ομάδες απέτυχαν πολλάκις να συμφωνήσουν σ΄ ένα πρόγραμμα περικοπής εξόδων ενώ σήμερα κυρίαρχο θέμα στα πάντοκ είναι το ξεπάγωμα της εξέλιξης των μονάδων ισχύος που αναμένεται να αυξήσει κατά πολύ τα έξοδα των κατασκευαστών.
Η FIA ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πιέσει τις υπόλοιπες εννιά ομάδες να βάλουν τρίτο μονοθέσιο στο grid παρότι μπορεί να το κάνει από τη στιγμή που ο αριθμός των μονοθεσίων πέφτει κάτω από τα 20.



Η Marussia στη Ρωσία αγωνίστηκε μόνο μ' ένα μονοθέσιο αυτό του Μαξ Τσίλτον.


Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει τη νέα χρονιά
, προσωπικά πιστεύουμε ότι καλύτερα με 3 Ferrari, Red Bull, Mercedes και McLaren παρά με μη ανταγωνιστικές Caterham και Marussia.
Είναι δεδομένο όμως πως η σταθερή βάση της F1, από ιδρύσεώς της δεν ήταν οι μεγάλοι κατασκευαστές αλλά οι καλές ιδιωτικές ομάδες.

Όπως και να έχει η εικόνα στο grid του Ώστιν με 18 μονοθέσια κάθε άλλο παρά υγιής είναι. Τα περιθώρια για ν’ αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Caterham ή να αποκατασταθεί το πρόβλημα ρευστότητας της Marussia είναι εξαιρετικά μικρά.

Την άλλη Κυριακή 2/11 στο Ώστιν του Τέξας θα είναι η πρώτη φορά από το GP του Μονακό το 2005 που θα βρεθούν στο grid λιγότερα από 20 μονοθέσια.

 http://www.protothema.gr/car-and-speed/article/421327/f1-apohoroun-omades-logo-dushereion/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...