Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Το σχέδιο της ΑΝΕΚ για την αναδιάρθρωση των δανείων

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στην ΑΝΕΚ  η διοίκηση της οποίας  άρχισε να υλοποιεί το σχέδιό της προκειμένου ο όμιλος να ανταποκριθεί στις οικονομικές προκλήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr  η ΑΝΕΚ έχει καταθέσει αίτηση στην Τράπεζα Πειραιώς για τη διευθέτηση των δανείων της. Η ακτοπλοϊκή επιχείρηση προτείνει την καταβολή 125 εκατομμυρίων ευρώ  μετά από πέντε χρόνια και άλλων 65 εκατομμύριων μετά από 15 χρόνια.

Παράλληλα, πριν από ένα μήνα, η χανιώτικη εταιρεία  έδωσε τα πλοία της σε γαλλικών συμφερόντων τράπεζα από την οποία στη συνέχεια τα ναύλωσε. Πρόκειται για  τα «Λευκά Όρη» και το «Σοφοκλής Βενιζέλος». 




 Όπως επισημαίνουν τραπεζικοί κύκλοι πρόκειται στην ουσία σαν ένα άτυπο δάνειο ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ.
Η εταιρεία, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, εισέπραξε πρόσφατα περίπου  1,5 εκατομμύριο ευρώ από τη ναύλωση του ε/γ-ο/γ «Έλυρος» στην κυβέρνηση της Λιβύης.
Στο πλαίσιο των στρατηγικών κινήσεων που κάνει είναι και η πρόσφατη συμφωνία με τον όμιλο Attica για την επέκταση της συνεργασίας στην κοινοπραξία που έχει με την θυγατρική Superfast Ferries ώστε να δρομολογηθεί και πλοίο της τελευταίας στα Χανιά, όπου δραστηριοποιείται έως τώρα αποκλειστικά η ΑΝΕΚ.
Στη διοίκηση της χανιώτικης εταιρείας επικρατεί αισιοδοξία. Στη δημιουργία του κλίματος αυτού, πέραν των επιχειρηματικών κινήσεων που γίνονται, συμβάλλει και η μείωση της τιμής του πετρελαίου που δίνει ανάσες στα οικονομικά της αποτελέσματα  λόγω μείωσης του λειτουργικού  κόστους του στόλου της.


Πηγή:  http://www.newmoney.gr/article/69655/shedio-tis-anek-gia-tin-anadiarthrosi-ton-daneion#ixzz3G6Xxna8m
 
http://marinetimes.blogspot.gr/2014/10/blog-post_48.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...