Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Junk food: Ποιους βλάπτει περισσότερο; Άνδρες ή γυναίκες;

Το junk food μπορεί να είναι περισσότερο επιβλαβές για τους άνδρες απ" ότι για τις γυναίκες... Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα μελέτης σε ποντίκια που αναμένεται να εφαρμοστούν και στους ανθρώπους.

Οι αρνητικές επιπτώσεις που έχει το γρήγορο και συνήθως κακής ποιότητας φαγητό στους άνδρες, φαίνεται ότι συνδέεται με μια φλεγμονώδη απόκριση στον εγκέφαλο των αρσενικών ποντικών, κάτι που δεν ισχύει για τις γυναίκες οι εγκέφαλοι των οποίων προστατεύονται από τα επίπεδα οιστρογόνων στον οργανισμό τους.

Ο Dr Deborah Clegg, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης στο Πανεπιστήμιο του Τέξας Southwestern Medical Centre, βασίστηκε στα αποτελέσματα έρευνας που συνδέει τη φλεγμονή στον εγκέφαλο με την παχυσαρκία και τις καρδιοπάθειες σε αρσενικά ποντίκια. Οι επιστήμονες εξέτασαν αρσενικά και θηλυκά ποντίκια, που έτρωγαν το συνηθισμένο φαγητό ή φαγητό πλούσιο σε λιπαρά.

Τα φαγητά που περιείχαν 42% λιπαρά, περιείχαν ταυτόχρονα και υψηλά ποσοστά υδατανθράκων, ώστε να υπάρχει συσχέτιση με το junk food που τρώνε οι άνθρωποι. Μετά από 16 εβδομάδες πλούσιας σε λιπαρά διατροφής, οι αρσενικό ποντικοί είχαν ενδείξεις φλεγμονής στους εγκεφάλους τους, κάτι που δεν συνέβη με τα θηλυκά ποντίκια.

Διαπίστωσαν επίσης ότι τα αρσενικά ποντίκια με τη διατροφή junk food είχαν περισσότερες πιθανότητες από τις γυναίκες να εμφανίσουν δυσανεξία στη γλυκόζη, αλλά και πεσμένη καρδιακή λειτουργία.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2014/10/junk-food.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...