Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Όταν η Κ. Περιστέρη μιλούσε για πολλές ταφές και όχι για έναν τάφο

Αμφίπολη: Όταν η Κ. Περιστέρη μιλούσε για πολλές ταφές και όχι για έναν τάφο

Τότε ακόμη οι αρχαιολόγοι αναζητούσαν εναγωνίως χρηματοδότηση για να μπορέσουν να συνεχίσουν την ανασκαφή. Είχαν στοιχεία ότι ο περίβολος του τάφου είναι ... απλά τεράστιος, ότι αγγίζει το μισό χιλιόμετρο και ζητούσαν χρήματα από την πολιτεία για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις έρευνες στην Αμφίπολη.








Ακόμη τότε η ανασκαφή βρισκόταν στο στάδιο ανάδειξης του περιβόλου, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τη συνέχεια αν και η κ. Περιστέρη προσπαθούσε να πείσει ότι πρόκειται για μοναδικό μνημείο.

Οι ενδείξεις που είχε οδηγούσαν σε κάτι μεγάλο, μιλώντας μάλιστα στον τηλεοπτικό σταθμό Δίκτυο Σερρών έλεγε χαρακτηριστικά:
“Ένας τέτοιος περίβολος που χρονολογείται στο τελευταίο τέταρτο του 4ου π.Χ. αιώνα δεν είναι δυνατόν παρά να περιέχει σημαντικές ταφές στο εσωτερικό του.”
Ήταν βέβαιη για τη χρονολόγηση και έκανε λόγο για πολλές ταφές, χρησιμοποιούσε πληθυντικό αριθμό τότε η κ. Περιστέρη. Σήμερα η επικεφαλής των ανασκαφών μιλά για έναν τάφο και αυτό καθώς δεν έχει εντοπιστεί παρά μια είσοδος, αυτή που έχει αφήσει την παγκόσμια κοινότητα άφωνη.
Πολλοί ωστόσο αναρωτιούνται ποια ήταν τα στοιχεία που είχε τότε η κ. Περιστέρη και έκανε λόγο για πολλές και σημαντικές ταφές και όχι για έναν τάφο και αν τα στοιχεία αυτά έχουν ανατραπεί.
Με νόημα θυμίζουν τις γεωλογικές έρευνες που δείχνουν έναν τεράστιο χώρο με αρκετές διακλαδώσεις στο σημείο που έχει εντοπιστεί η είσοδος και αναρωτιούνται αν ήταν αυτά τη στοιχεία ή κάτι άλλο.
Όπως και να 'χει όλα δείχνουν ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή... 
Μόνο η συνέχιση της ανασκαφής θα δώσει απαντήσεις.


Πηγή: newsit.gr
http://amfipolinews.blogspot.gr/2014/10/blog-post_997.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...