• Συλλεκτικά Κέρματα

  • Koula News

  • Pixwords Λύσεις

  • 250+ Flash Games

  • PixWords Scenes Λύσεις

  • 12 Ελληνικά Torrent Sites 2016

  • Γεωπονικά Θέματα!

  • PicWords Λύσεις

  • ΛεξοΜανία Λύσεις

  • Slice Words Λύσεις

  • Me1matia Channel

  • Apache OpenOffice 4.1.7

Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ακυρώθηκε η απόλυση δημοτικού υπαλλήλου που κατέθεσε πλαστό πτυχίο

Με απόφαση «βόμβα» του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά ακυρώθηκε απόφαση απόλυσης δημοτικού αστυνόμου, που απασχολείτο στον Δήμο Καλλιθέας, ο οποίος πέτυχε την εκλογή τους σε διαγωνισμό πρόσληψης ένστολου προσωπικού με…

τη χρήση ψευδούς βεβαιώσεως γνώσεως ξένης γλώσσας!
O εν λόγω δημοτικός αστυνομικός είχε εντοπιστεί να έχει καταθέσει πλαστό πτυχείο γνώσης αγγλική γλώσσας.
Η  απόφαση του δημάρχου για ανάκληση του διορισμού η οποία πλέον ακυρώθηκε στηρίχθηκε σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 58 του Ν. 3852/2010 της παρ. ΣΤ υποπαρ. 11 του άρθρου πρώτου του Ν. 4152/2013 (ΦΕΚ 107/τ.Α/2013). Επί της ως άνω αιτήσεως εκδόθηκε η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, της οποίας το διατακτικό αναφέρει ότι επειδή στο άρθρο 27 παρ. 2 του κυρωθέντος με το ν. 3584/2007 (Α’ 143) Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων ορίζεται ότι: «Η πράξη διορισμού, που έγινε κατά παράβαση νόμου ανακαλείται εντός διετίας από τη δημοσίευση της. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής, η πράξη διορισμού ανακαλείται εάν αυτός που διορίσθηκε προκάλεσε δολίως ή υποβοήθησε την παρανομία, ή εάν ο διορισμός του έγινε κατά παράβαση των άρθρων 12 και 16 του παρόντος Κώδικα». Σύμφωνα με τη διάταξη αυτή, παράνομη και, ως εκ τούτου, ανακλητή πράξη διορισμού σε προκηρυχθείσα κενή οργανική θέση υπαλλήλου είναι μεταξύ άλλων η πράξη που ερείδεται σε παράνομη υποβολή του ως άνω πλαστού εγγράφου, η Διοίκηση προέβη στην έκδοση της προσβαλλόμενης πράξης, χωρίς να απαντήσει ειδικά επί του κρίσιμου αυτού ισχυρισμού. Με τα δεδομένα αυτά, είναι μη νόμιμη η επίδικη ανάκληση του διορισμού του δημοτικού αστυνομικού εφόσον η Διοίκηση δεν έχει διατυπώσει κρίση για δόλια υποβολή από τον αιτούντα του προαναφερόμενου πλαστού εγγράφου.
Η απόφαση αυτή εκτιμάται ότι δημιουργεί μία πρωτογενή νομολογία, που θα αποτελέσει σανίδα σωτηρίας για χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, που με την κατηγορίας του επίορκου οδηγήθηκαν στην έξοδο από την υπηρεσία τους.

πηγη: dimokratiki.gr
http://www.trelokouneli.gr/akurothhke-h-apolush-dhmotikou-upallilou-pou-katethese-plasto-ptuchio/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...