Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

«Αν κλέβει αέριο η Ουκρανία… κακό για την Ευρώπη», άλλη μια ηγετική ομιλία του Πούτιν!

putin servia omilia-620x412Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν διαβεβαίωσε ότι η χώρα του δεν θα διακόψει την παροχή φυσικού αερίου προς τη δυτική Ευρώπη τον επερχόμενο χειμώνα. «Από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην μείνει χωρίς αέριο η Ευρώπη το χειμώνα, αλλά...», τόνισε ο Πούτιν στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Ο Ρώσος πρόεδρος συμπλήρωσε ωστόσο ότι «εάν παρατηρηθεί ότι η Ουκρανία παίρνει αέριο από το δίκτυο χωρίς να το έχει πληρώσει, τότε η παροχή προς την Ευρώπη θα μειωθεί κατά την ποσότητα που αφαιρέθηκε παράνομα, όπως έγινε και στην κρίση του 2008».
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υπερασπίστηκε την κατασκευή του αγωγού South Stream, λέγοντας ότι αποτελεί εγγύηση για την ομαλή διοχέτευση του αερίου προς την Ευρώπη. Ο Ρώσος πρόεδρος ευχαρίστησε την κυβέρνηση της Σερβίας που δεν υποχώρησε από την υλοποίηση του έργου αυτού τονίζοντας τη μεγάλη σημασία που θα έχει για τη σερβική οικονομία.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν σχολιάζοντας τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλησαν να μας κάνουν τη ζωή δύσκολη και έκαναν δύσκολη τη δική τους ζωή».
Επισήμανε ότι παρουσιάζεται μια ευκαιρία για τη Σερβία η οποία θα μπορεί να αυξήσει τις εξαγωγές τροφίμων και αγροτικών προϊόντων στη ρωσική ομοσπονδία.
«Παρουσιάζονται μεγάλες δυνατότητες στον αγροτικό τομέα και την παραγωγή τροφίμων που θα οδηγήσουν στην αύξηση της απασχόλησης στη Σερβία», τόνισε ο Πούτιν και ανέφερε ότι «οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων από τη Σερβία προς τη Ρωσία από τα 130 εκατομμύρια δολάρια που είναι σήμερα θα φτάσουν, πολύ σύντομα, τα 500 εκατομμύρια».
Ο Ρώσος πρόεδρος στη συνέντευξη Τύπου τόνισε επίσης ότι μεγάλοι παραγωγοί τροφίμων από τη δυτική Ευρώπη είναι διατεθειμένοι σε συνεργασία με Ρώσους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη Σερβία.
Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ότι ο Ρώσος πρόεδρος αποδέχθηκε το αίτημα του να επιτραπεί η εισαγωγή στη ρωσική αγορά αυτοκινήτων Fiat που παράγονται στη Σερβία όπως επίσης και γαλακτοκομικά προϊόντα.
Ο κ. Βούτσιτς τόνισε ότι στρατηγικός στόχος της Σερβίας είναι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση του δεν πρόκειται να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

http://www.spirospero.gr/index.php/diethni/123978-an-klevei-aerio-i-oukrania-kako-gia-tin-evropi-alli-mia-igetiki-omilia-tou-poytin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...