Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΛΒΟ

Picture 0 for Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΛΒΟ Η εταιρεία βγαίνει προς πώληση από τον ειδικό εκκαθαριστή σε τέσσερα κομμάτια. Δείτε τι πωλείται
της Άννης Καρολίδου

Μέσα στις επόμενες 20 ημέρες, έως και την 1η Νοεμβρίου, όσοι ενδιαφέρονται για την αγορά της υπό ειδική εκκαθάριση ΕΛΒΟ, θα πρέπει να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για εκείνο από τα τέσσερα κομμάτια, στα οποία «σπάει» η αμυντική βιομηχανία οχημάτων.

Σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αγορά του ενεργητικού της ΕΛΒΟ, που δημοσιεύτηκε εχθές στον Τύπο, η βιομηχανία βγαίνει προς πώληση από τον ειδικό εκκαθαριστή ( τον Μ. Χουρδάκη της Ernst & Young), σε τέσσερα κομμάτια, αν και ουσιαστικά το ένα είναι αυτό που αφορά στη παραγωγική βάση της εταιρείας,  δηλαδή στο οικόπεδο, τα ακίνητα και το μηχανολογικό εξοπλισμό που βρίσκονται στη ΒΙΠΕ Σίνδου.

Η δημοσίευση της πρόσκλησης, ήταν αναμενόμενη και ο ειδικός εκκαθαριστής είχε ενημερώσει εδώ και δύο εβδομάδες τους εργαζομένους για την διαδικασία, αλλά και την τακτική του....τεμαχισμού του ενεργητικού, το οποίο δε θα μπορούσε να αποφευχθεί λόγω των δεσμεύσεων που υπάρχουν στις περιπτώσεις πώλησης μίας προβληματικής επιχείρησης δημοσίου συμφέροντος.

Έτσι, χωριστά πωλείται το εργοστάσιο και ο μηχανολογικός εξοπλισμός, χωριστά εκποιούνται 11 στρατιωτικά φορτηγά που είχαν κατασκευαστεί για τις κυπριακές δυνάμεις,  χώρια πωλούνται αποθέματα ανταλλακτικών που ενδιαφέρουν τον ελληνικό στρατό και, τέλος, χωριστά πωλούνται δύο οικόπεδα της εταιρείας στη περιοχή του Καλοχωρίου.

Απ' ότι έχει πληροφορηθεί η Voria.gr, μέχρι σήμερα, από τις διερευνητικές επαφές που γίνονταν σε όλο το προηγούμενο διάστημα, από την εγκατάσταση του εκκαθαριστή και μετά (δηλαδή από το τέλος Ιανουαρίου 2014 και μετά), το ενδιαφέρον ήταν πολύ χλιαρό. «Το βέβαιο είναι ότι την ΕΛΒΟ τη θέλει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας», όπως λέχθηκε από γνωρίζοντες.

Μετά την ολοκλήρωση αυτής της πρώτης διαδικασίας, με την εκδήλωση ενδιαφέροντος, θα διενεργηθεί δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός χωριστά για κάθε μία από τις παραπάνω κατηγορίες ενεργητικού με στόχο, η εκποίηση να ολοκληρωθεί, όπως προβλεπόταν, μέχρι το τέλος του 2014.

Σε όλη αυτή την υπόθεση της πώλησης, δε γίνεται η παραμικρή αναφορά στους περίπου 350 εργαζομένους στην ΕΛΒΟ, που ήδη κινούνται για να κλείσουν συναντήσεις με τις πολιτικές ηγεσίες στα υπουργεία Οικονομικών και Άμυνας, προκειμένου να απαιτήσουν τη διατήρηση των όσων θέσεων εργασίας έχουν μείνει στη βιομηχανία και την προστασία των δικαιωμάτων του προσωπικού.

«Το θέμα σε ό,τι αφορά στους εργαζομένους, είναι πολιτικό», τονίστηκε στη Voria.gr.
http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=197350&cat=10003

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...