Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Κύπρος: Κοινή άσκηση Ελλάδας – Κύπρου – ΗΠΑ – Ισραήλ για έρευνα και διάσωση

Η πρώτη φάση της διεθνούς άσκησης Έρευνας και Διάσωσης «ΝΕΜΕΣΙΣ 2015», με τη συμμετοχή Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ και ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) στη Λάρνακα της Κύπρου.
Σε αυτή τη φάση διεξήχθη άσκηση επί χάρτου, η οποία περιλάμβανε αντιμετώπιση τρομοκρατικών ενεργειών σε πλοία και πλατφόρμες εξόρυξης υδρογονανθράκων, επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και καταπολέμηση θαλάσσιας ρύπανσης, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.
Συνολικά, συμμετείχαν 45 στελέχη και αξιωματικοί, ενώ το γενικό συντονισμό διοργάνωσης και διεξαγωγής της άσκησης είχε το ΚΣΕΔ Λάρνακας. Συμμετείχαν επίσης από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας, εκπρόσωποι από άλλες 20 υπηρεσίες διαφόρων Υπουργείων. Οι υπόλοιπες χώρες εκπροσωπήθηκαν με υψηλόβαθμα στελέχη πολιτικών και στρατιωτικών υπηρεσιών. Επιπλέον, έλαβαν μέρος στελέχη της εταιρείας ENI Cyprus, SAIPEM, EDT Offshore Ltd καθώς και αντιπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA).
Η άσκηση «ΝΕΜΕΣΙΣ 2015», η οποία θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου με τη συμμετοχή αεροπορικών και ναυτικών μέσων, αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάπτυξη αποτελεσματικής συνεργασίας και συντονισμού του ΚΣΕΔ Λάρνακας και όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών της Κυπριακής Δημοκρατίας με γειτονικά και φίλια κράτη για την άμεση ανταπόκριση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης σε πλοία και πλατφόρμες εξόρυξης, καθώς και σε άλλες ανθρωπιστικές επιχειρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, προστίθεται.
Τα συμπεράσματα της άσκησης θα αποτελέσουν αντικείμενο μελέτης, για βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών και οργανισμών των τεσσάρων συμμετεχόντων κρατών στην άσκηση, καθώς και ιδιωτικών οργανισμών, με βάση τους διεθνείς κανονισμούς του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας, του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 http://www.trelokouneli.gr/kupros-koini-askhsh-elladas-kuprou-hpa-israil-gia-ereuna-kai-diasosh/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...