Σημαντική Ανακοίνωση

ΝΕΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ YouGreeks navigator

Η Ομάδα διαχείρισης του YouGreeks σας εύχεται ευτυχισμένο το 2019 !! Και σας ευχαριστεί για τις 51.190.967 Προβολές !


Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Το Πολυτεχνείο Κρήτης συμμετέχει στο Human Brain Project

Ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Μίνως Γαροφαλάκης και το εργαστήριο Τεχνολογίας Συστημάτων Λογισμικού και Δικτυακών Εφαρμογών θα συμμετάσχουν ως εταίροι στο πρόγραμμα«Human Brain Project», μια...
πρωτοβουλία για τον ανθρώπινο εγκέφαλο που θα χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το όραμα του Human Brain Project (http://www.humanbrainproject.eu/vision.html) είναι η κατανόηση του ανθρώπινου εγκεφάλου και των ασθενειών του, η δημιουργία νέων θεραπειών και η ανάπτυξη νέων επαναστατικών τεχνολογιών στους υπολογιστές. Η ομάδα του κ. Γαροφαλάκη θα ηγηθεί στο κομμάτι του Big Data Analytics για δεδομένα του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Το Human Brain Project είναι ένα από τα δύο εμβληματικά προγράμματα (European Flagship Programs) που νίκησαν στον διαγωνισμό της ΕΕ για τις Μελλοντικές και Αναδυόμενες Τεχνολογίες (ΜΑΤ).

Τα ερευνητικά αυτά προγράμματα έχουν διάρκεια 10 ετών με συνολική χρηματοδότηση περίπου 1 δισ. ευρώ το καθένα, και έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν έρευνα με όραμα και στοχευμένη αποστολή που θα οδηγήσει σε σημαντικές ανακαλύψεις στον τομέα της πληροφορικής.

Σε κάθε πρωτοβουλία συμμετέχουν ερευνητές από τουλάχιστον 15 κράτη μέλη της ΕΕ και σχεδόν 200 ερευνητικά ιδρύματα.

Το «Πρόγραμμα Ανθρώπινος Εγκέφαλος» θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη πειραματική εγκατάσταση σε παγκόσμια κλίμακα για την ανάπτυξη του πιο λεπτομερούς προτύπου του εγκεφάλου με στόχο τη μελέτη του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος και, τελικά, για την ανάπτυξη μεθόδων εξατομικευμένης αντιμετώπισης νευρολογικών και άλλων συναφών νόσων.

Η ερευνητική αυτή εργασία θέτει τις επιστημονικές και τεχνικές βάσεις για την ιατρική πρόοδο που έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει δραματικά την ποιότητα ζωής για εκατομμύρια Ευρωπαίους.

Συνεπεία της εν λόγω πρωτοβουλίας, στον κλάδο της νευροεπιστήμης και της νευροπληροφορικής με την προσομοίωση του εγκεφάλου θα συγκεντρωθούν και θα ενσωματωθούν τα πειραματικά δεδομένα, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την κάλυψη των κενών στις γνώσεις μας.

Στην ιατρική, τα αποτελέσματα του σχεδίου θα διευκολύνουν την εφαρμογή καλύτερων μεθόδων διάγνωσης, σε συνδυασμό με την προσομοίωση ασθενειών και φαρμακευτικών ουσιών.

Στον χώρο της υπολογιστικής επιστήμης, οι νέες τεχνικές διαδραστικής υπολογιστικής με χρήση υπερυπολογιστών, με κινητήριο μοχλό τις ανάγκες προσομοίωσης της λειτουργίας του εγκεφάλου, θα επηρεάσει ολόκληρο φάσμα κλάδων, ενώ ταυτόχρονα οι συσκευές και τα συστήματα, τα πρότυπα των οποίων έχουν κατασκευασθεί με βάση τον εγκέφαλο, θα ξεπεράσουν τους θεμελιώδεις περιορισμούς για την ενεργειακή απόδοση, την αξιοπιστία και τη δυνατότητα προγραμματισμού σημερινών τεχνολογιών, ανοίγοντας τον δρόμο για συστήματα νοημοσύνης παρόμοια με τον εγκέφαλο.
econews.gr
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/06/human-brain-project.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ προσπαθείτε να μην βρίζετε στα σχόλια και να μην θίγετε ονομαστικά πρόσωπα,κάνουμε πάντα έναν έλεγχο, ώστε να μην π.χ κατηγορούνται άδικα πρόσωπα.
Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία να σβήνουμε σχόλια, ούτε φυσικά και να τα καταργήσουμε, γιατί δεν γουστάρουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...